mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Voorlezen
Afrikaanderwijk 1
Banner CSP
spelende kinderen
Afrikaanderplein 2
Banner CSP 2
Banner CSP 3
Afrikaanderwijk 4
Foto
Groepsfoto
Afrikaanderwijk 5

Informatiesite werkveld Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk

Welkom op de site voor het werkveld Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk. Deze site wordt regelmatig aangevuld met alle informatie die u nodig heeft om uw studenten goed te kunnen begeleiden in de beroepspraktijk. 

Klik op één van de onderstaande blokjes voor opleiding specifieke informatie betreffende de opleiding inhoudelijk, de praktijkopdrachten en de wijze van beoordelen. Ook kunt u doorklikken naar de Ezines voor het werkveld, aparte info betreffende examinering, uitleg over urenregistratie, informatie over ons trainingsaanbod en subsidiemogelijkheden voor uw medewerkers, in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en onze innovatieve opleidingstrajecten (LWP).

Nieuws

Opleidingsinfo

Examinering

Leerwerkplaatsen / praktijkleren

Het onderwijs vindt steeds meer buiten de muren van het klaslokaal en de school plaats. Docenten verzorgen het onderwijs voor studenten op locatie van het de organisatie in een stadswijk. Voor studenten betekent het dat ze direct in de context van het werk en het toekomstige beroep onderwijs krijgen aangeboden. Ze werken aan opdrachten en projecten en ze zijn onderdeel van het team. Kern is dat onderwijs en praktijk direct aan elkaar gekoppeld worden en dat het onderwijs tot stand komt in directe samenwerking met elkaar.

Klik hier voor meer informatie

Leven lang ontwikkelen

Cursusaanbod voor gediplomeerden

Het mbo biedt kansen en mogelijkheden (LLO)

Het mbo heeft een sterke, duurzame relatie met het bedrijfsleven. Door hun wettelijke plicht erkende stages voor studenten te garanderen, weten mbo-scholen als geen ander waar kansen liggen en waar interessante nieuwe ontwikkelingen in de stad of omringende regio aan de orde zijn.

Het mbo is voor het overgrote deel van onze beroepsbevolking (40 procent heeft een mbo-diploma) de sleutel tot een leven lang ontwikkelen. Samen met het bedrijfsleven willen we starters, herstarters en doorstarters op mbo-niveau weerbaar maken en behouden voor de arbeidsmarkt én de maatschappij van vandaag en morgen. We leveren maatwerk voor uw medewerkers en zij-instromers. Ook voor EVC-trajecten (Eerder Verworven Competenties) kunt u bij ons terecht.

Klik hier voor ons actuele cursus aanbod

Collegefilm