mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Met havo of vwo naar het mbo

Met havo of vwo naar het mbo

Zit je op de havo of het vwo en vind je jezelf (nog) te jong voor het hbo? Of past een opleiding met zowel theorie als praktijk meer bij jou? Dan is een mbo-opleiding een slimme keus!

Het hbo-diploma blijft in zicht want met een mbo-opleiding niveau 4 op zak kun je doorstromen naar het hbo. Je hebt dan meestal een streepje voor: je hebt door je mbo-opleiding al veel praktijkervaring opgedaan, samengewerkt in projectgroepen met andere studenten en geleerd om jezelf te presenteren.  Dus havo/vwo en mbo: een slimme keus! Hoe je kunt overstappen lees je hieronder.

Van havo/vwo 4 naar het mbo
Als je over bent naar 4 havo/vwo, kun je terecht op het mbo. Volg je een opleiding op niveau 4, dan kun je daarna doorstromen naar het hbo.

Havodiploma niet gehaald
Heb je je havodiploma niet behaald en wil je overstappen naar een praktische opleiding? Kies dan voor een mbo-opleiding. Wil je uiteindelijk doorstromen naar het hbo, dan kan dat met een mbo-diploma op niveau 4.

Met havodiploma naar het mbo
Waarom zou je met je havodiploma naar het mbo gaan? Bijvoorbeeld omdat je graag een praktische mbo-opleiding wilt doen. Of omdat je jezelf nog te jong vindt voor een hbo-opleiding. Na het afronden van je mbo-opleiding op niveau 4, kun je alsnog doorstromen naar het hbo.

Versneld studeren
Sommige opleidingen bieden de mogelijkheid voor versnelde trajecten. Het Studie info punt van Albeda kan je meer vertellen over de mogelijkheden.

Nog vragen? 
Weet je niet welke opleiding bij je past, twijfel je nog, of heb je vragen? Neem dan contact op met ons Studie info punt. Je bent van harte welkom! Een afspraak maken is niet nodig.