Alvast mbo

Ben je op het vmbo-tl nèt op een of twee vakken gezakt, maar ben je wel sterk gemotiveerd voor een nieuwe opleiding? Kies dan voor Alvast mbo. Daarbij volg je één of twee vakken op het Vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs), zodat je toch je vmbo-tl diploma kunt behalen.

Alvast mbo
Bij Alvast mbo start je alvast met een opleiding op mbo-niveau. De vakken die nodig zijn om je vmbo-tl diploma te halen volg je ‘s avonds, bij het Vavo. Als je resultaten na het eerste jaar positief zijn, kun je direct doorstromen naar het tweede leerjaar van de mbo-opleiding. Met Alvast mbo verlies je dus geen tijd; je kunt er een jaar tijdwinst mee behalen.

Motivatie
Het is belangrijk dat je goed gemotiveerd bent als je met de opleiding wilt beginnen. Je krijgt begeleiding van zowel het Vavo als op het Albeda college in Rotterdam. Voor deze begeleiding hoef je niet extra te betalen.

Studierichtingen
Je kunt alle richtingen op als je kiest voor Alvast mbo. Denk bijvoorbeeld aan ICT, sport, welzijn, toerisme, horeca, handel, techniek, gezondheidszorg, verzorging, beveiliging en administratie. Het is belangrijk dat je je op tijd (voor 1 mei) aanmeldt voor de mbo opleiding. Zowel de mbo-opleiding als het Vavo bepalen of je met dit traject mag starten.

Meer informatie
Wil je meer weten over de opleiding? Neem voor meer informatie en de voorwaarden contact op met het Vavo Rijnmond College.

Vavo Rijnmond College
Mathenesserlaan 321 - 3021 HL Rotterdam
Telefoon: (010) 221 41 00
E-mailadres: info@vavorijnmondcollege.nl 
Website: www.vavorijnmondcollege.nl

Downloads