Taal & Inburgering

Goede kennis van de Nederlandse taal zorgt ervoor dat u in de maatschappij en/of op het werk beter kunt functioneren. Wilt u uw taalvaardigheid verbeteren of wilt u inburgeren? Dan kunt u bij Albeda Startcollege op verschillende niveaus een passende opleiding of cursus volgen en een diploma halen. We hebben opleidingen voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben (Nederlands als 1e taal – NT1) en mensen die een andere taal als moedertaal hebben (Nederlands als 2e taal – NT2).

Als u niet hoeft in te burgeren, dan bieden wij taalopleidingen aan voor inwoners van: Rotterdam (Noord-oever), Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

Daarnaast bieden we maatwerkopleidingen voor bedrijven.

Inburgeringscursus
Als u voor een langere periode in Nederland bent komen wonen en u komt van buiten de Europese Unie, Zwitserland of Turkije, dan komt u in aanmerking voor een van onze inburgeringscursussen. Deze cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, en worden  in Rotterdam en Maassluis gegeven. 

Moeite met kiezen
Weet u niet welke cursus of opleiding u moet kiezen, meld u zich dan gewoon aan voor een van de opleidingen of cursussen. Tijdens het intakegesprek bekijken wij samen met u welke opleiding het best bij u past.

Nederlands als moedertaal?
Vanaf augustus 2020 bieden wij ook een opleiding aan voor mensen die Nederlands als moedertaal hebben. Meer informatie hierover volgt binnenkort op deze website. Heeft u interesse in een dergelijke opleiding? Neemt u dan alvast contact met ons op.

Ontdek dit college

Over dit college