Taal & Inburgering

Goede kennis van de Nederlandse taal zorgt ervoor dat u in de maatschappij en/of op het werk beter kunt functioneren. Is Nederlands uw tweede taal en wilt u uw taalvaardigheid verbeteren of wilt u inburgeren? Dan kunt u bij Albeda Startcollege diverse cursussen volgen. Wilt u naar het hbo of mbo niveau 3/4, dan bieden wij ook een schakeljaar aan.

Weet u niet welke cursus u moet kiezen, meld u zich dan aan voor een van de cursussen. Tijdens het intakegesprek bekijken wij samen met u welke cursus het best bij u past.

Als u voor een langere periode in Nederland bent komen wonen en u komt van buiten de Europese Unie, Zwitserland of Turkije, dan komt u in aanmerking voor een inburgeringscursus. Deze cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, en worden  in Rotterdam en Maassluis gegeven.

Als u niet hoeft in te burgeren, dan bieden wij taalcursussen aan voor inwoners van: Rotterdam, BAR-gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk), Goeree-Overflakkee, Oud-Beijerland, Maassluis, Vlaardingen, Hellevoetsluis, Westvoorne, Brielle, Nissewaard en Spijkenisse.

Daarnaast bieden we maatwerkcursussen voor bedrijven.

Ontdek dit college

Over dit college