Meelopen en proefstuderen

Proefstuderen en meelopen

Kennismaken met een opleiding die je wilt gaan volgen? Kom proefstuderen of meelopen.

Proefstuderen
Zit je in het vierde jaar van het vmbo en wil je meer informatie over een opleiding waarin je geïnteresseerd bent? Kom dan proefstuderen! Samen met andere geïnteresseerden volg je een programma waarbij je uitgebreid en goed kennis maakt met de opleiding. Je ontmoet studenten die de opleiding al volgen. En er worden verschillende activiteiten georganiseerd waardoor je kennis maakt met het beroep in de praktijk. Op deze manier wordt het makkelijker voor je om een keuze te maken.

Wil je meer weten over proefstuderen? Neem dan contact op met Gera Dirks via g.dirks@albeda.nl of met Dianne Oomens via d.oomens@albeda.nl.

Meeloopdagen
Verschillende opleidingen bieden de mogelijkheid aan leerlingen uit het vierde jaar van het vmbo om een dagje mee te lopen. Hierbij word je gekoppeld aan een student die de opleiding al volgt. Je ziet en hoort veel tijdens een meeloopdag. Zo kun je beter inschatten of de opleiding echt bij je past.

Heb je interesse om een dag mee te lopen bij een opleiding? Op onze website staat bij de opleiding van jouw keuze een contactpersoon vermeld. Die kun je benaderen.

Voor algemene informatie kun je een mail sturen naar ons Studie info punt.