Meelopen en proefstuderen

Proefstuderen en meelopen

Weet je al welke richting je wilt volgen, maar wil je je nog verdiepen in de opleiding? Kom dan proefstuderen of meelopen bij Albeda!

Proefstuderen
Geïnteresseerd in een opleiding en wil je écht ervaren hoe het is om deze te volgen? Kom dan proefstuderen! Samen met andere geïnteresseerden volg je een programma waarbij je uitgebreid kennis maakt met de opleiding. Je ontmoet studenten die de opleiding al volgen. En er worden activiteiten georganiseerd waardoor je kennis maakt met het beroep in de praktijk. Op deze manier wordt het makkelijker voor je om een keuze te maken.

Meeloopdagen
Verschillende opleidingen bieden de mogelijkheid om een dagje met een klas mee te lopen. Hierbij word je gekoppeld aan een student die de opleiding al volgt. Je ziet en hoort veel tijdens een meeloopdag. Zo kun je beter inschatten of de opleiding echt bij je past.

Overleg met je decaan of mentor
Voor proefstuderen of meelopen moet je toestemming hebben van je school. Je bent immers een deel van de dag afwezig.  Bespreek daarom eerst de mogelijkheden met je decaan of mentor en je ouders/verzorgers.

Aanbod en aanmelden
Wil je je inschrijven voor proefstuderen of meelopen dan moet je een account hebben bij Intergrip. Dit account gebruik je bijvoorbeeld ook voor je digitale doorstroomdossier, het DDD. Heb je nog geen account? Dan moet je deze eerst aanmaken op Intergrip.

Heb je al een account dan kun je die gegevens gebruiken om in te loggen. Daarna maak je een keuze uit het aanbod. Je kunt je direct aanmelden voor een activiteit. Je krijgt een bevestiging per email en we sturen je een herinnering per sms.

In dit overzicht van Intergrip lees je bij welke opleidingen van Albeda je kunt proefstuderen of meelopen.

Meer informatie over hoe je een account aanmaakt in Intergrip lees je in de pdf onderaan deze pagina.

Informatie
Misschien staat de opleiding van je keuze niet in het overzicht. Stuur dan een mail naar meelopen@albeda.nl en geef hierin aan bij welke opleiding je graag wilt proefstuderen of meelopen. Albeda neemt dan per mail contact met je op.

Downloads