Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk

Voor jou draait alles om mensen. Je wilt graag het verschil maken in het leven van anderen. Kies je voor sociaal of pedagogisch werk dan draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Van kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en basisonderwijs tot ondersteuning vanuit wijkteams of ondersteuning op het terrein van werk, wonen, inkomen en vrije tijd. Je kunt uit twee richtingen kiezen: sociaal werk of pedagogisch werk.

Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk in het kort

  • Opleidingen op niveau 3 en 4
  • Innovatief in nieuwe werkvormen en leeromgevingen
  • Aandacht voor nieuwe technologieën
  • Veel leren in de praktijk
  • Oog voor diversiteit, sociale en culturele verschillen

Maar we hebben vooral oog voor jou! Tijdens de intake bekijken we samen welke opleiding en opleidingsvorm het beste bij jou past. Misschien is het zelfs mogelijk om jouw opleiding versneld te volgen. Dan ben je al in twee jaar helemaal klaar voor de arbeidsmarkt!
Wij helpen je de juiste keuze te maken.

Leerwerkplaatsen
Vind je het fijn om samen te werken, afwisselende dagen te hebben en zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw opleiding? Dan zou een leerwerkplaats of praktijkroute wel eens goed bij jou kunnen passen. Leren, trainen en oefenen zijn hier met elkaar verbonden. Studenten werken in de dagelijkse praktijk met hulp van Albeda-docenten en praktijkopleiders vanuit de partnerorganisatie. Lees meer.

Leven lang ontwikkelen
Ook na het behalen van je diploma is het belangrijk om bij te blijven in je vak. Voor gediplomeerd pedagogisch medewerkers die willen bijscholen, bieden wij diverse cursussen en trainingen aan. Ook kunnen we maatwerktrajecten leveren voor werkende professionals op het gebied van sociaal en pedagogisch werk. De trainingen, cursussen
en maatwerktrajecten bieden wij aan via de Albeda Academie. Bekijk ons aanbod.

Ontdek dit college

Over dit college