Albeda Startcollege

Ben je 16 jaar of ouder? Heb je geen diploma, maar wil je wel graag een vak leren? Haal dan in 1 jaar je diploma op mbo 1 niveau bij Albeda Startcollege.

  • Vergroot je banenkans
  • Geen vooropleiding nodig
  • Speciale klassen voor anderstaligen, met extra Nederlands
  • 1 jarige opleiding inclusief diploma
  • Na jaar 1 kun je doorstromen naar mbo niveau 2 of naar werk
  • Flexibele instroom, elk moment van het schooljaar


Albeda Startcollege in het kort
Bij Albeda Startcollege vinden we jouw talent en inzet belangrijk. We kijken niet naar je vooropleiding. Je hebt dus geen (vmbo-) diploma nodig om bij ons een opleiding te volgen. Wanneer je na 1 jaar jouw diploma hebt gehaald, kun je op zoek naar een baan. Ook is het mogelijk om door te stromen naar een beroepsopleiding op mbo niveau 2.

Welke opleiding past bij jou?
Je kunt een entreeopleiding volgen in de richtingen horeca & voeding, verkoop, logistiek, techniek, dienstverlening & zorg en sport & dienstverlening. Bekijk deze film en zie wat Albeda Startcollege jou biedt.

Wij bieden ook Entree plus opleidingen voor studenten die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Voor anderstaligen hebben we speciale klassen (met extra Nederlands). Bekijk het filmpje.

Meer informatie over onze opleidingen lees je onderaan deze pagina.

Leren op school of in de praktijk?
Bij Albeda bieden we 2 verschillende opleidingsvormen aan: bol-opleidingen en bbl-opleidingen.
Bol-opleidingen zijn gericht op studeren op school. Je doet ervaring op bij een leerwerkplaats of door stage te lopen. Een bbl-opleiding is gericht op werken en leren in de praktijk. Je bent minimaal 60% van de studie aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Kies de vorm die het beste bij je past. Wat je ook kiest, je wordt bij ons goed begeleid. Bekijk het filmpje.

Taal & Inburgering

Naast entreeopleidingen biedt Albeda Startcollege ook opleidingen en cursussen voor mensen die hun taalvaardigheid willen verbeteren of willen inburgeren. Voor inburgeraars hebben ook een combinatie-opleiding Inburgering en beroepsopleiding (entree). Kijk hier voor meer informatie.

Ontdek dit college

Over dit college