mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Albeda MBO Theaterschool a
Albeda MBO Theaterschool b

Albeda MBO Theaterschool

Acteur | Productie podiumkunsten | Technicus | Vormgever

Wil jij theatermaker worden? Acteur? Zit het organiseren in je vingers en ben jij de productiemedewerker podiumkunsten van de toekomst? Of werk je liever als allround (theater)technicus, (theater)vormgever, decor- of kostuumontwerper? Bij de Albeda MBO Theaterschool is ruimte voor jouw ambities. We bieden plek aan ruim 300 studenten met een passie voor theater, techniek, productie en vormgeving. Creatieve doeners die barsten van energie. Dat voel je meteen als je het pand binnenkomt.

Op de Albeda MBO Theaterschool leer je het vak van professionals uit het werkveld, midden in het theaterbedrijf. Het is de enige mbo-opleiding in Nederland met een eigen theatergezelschap bestaande uit acteurs, technici, producenten en vormgevers.

Acteur, Technicus, Productie podiumkunsten of Vormgever – welke opleiding kies jij?
Lastig om te kiezen? Bij de off stage opleidingen bieden we ook de mogelijkheid om een eerst een oriëntatiejaar te volgen.

De opleiding Acteur is voor het achtste jaar en de opleiding Interdisciplinair performer is voor het tweede jaar verkozen tot topopleiding in de Mbo Keuzegids!
Ook de opleidingen Podium- en evenemententechnicus, Theatervormgever en Excellentiejaar technisch producent werden in 2022 verkozen tot topopleiding. 

Keuzegids mbo topopleiding 2017 Keuzegids mbo topopleiding 2018 Keuzegids mbo Topopleiding 2019  Topopleiding MBO keuzegids 2020   Topopleiding 2021   Topleiding 2022

Bekijk hier een impressie van onze opleidingen.