mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Komkids

Leerwerkplaatsen Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk

Vind je het fijn om samen te werken, afwisselende dagen te hebben en zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw opleiding? Dan zou een leerwerkplaats of praktijkroute wel eens goed bij jou kunnen passen. Leren, trainen en oefenen zijn hier met elkaar verbonden. Studenten werken in de dagelijkse praktijk met hulp van Albeda-docenten en praktijkopleiders vanuit de partnerorganisatie. Naast dat je de visie, en de normen en waarden van de organisatie leert kennen, leer je ook wat je toekomstige beroep inhoudt en hoe je professioneel kunt handelen. Na de opleiding is het eventueel mogelijk om in dienst te treden bij de organisatie. Ook zijn er doorgroeikansen richting een hbo-studie. Bij de opleiding Sociaal werker kunnen studenten stage lopen bij een intern leerbedrijf, Connect.

Wat vinden onze studenten?
Charlotte: “In de leerwerkplaats kun je de geleerde theorie gelijk gebruiken in de praktijk. Alles wat je leert, kun je dus meteen toepassen.”

Anouk: “Bij de leerwerkplaats ben ik werkend aan het leren. Hierdoor kan ik de theorie gelijk ergens aan koppelen en vergeet ik het niet.”

Meer informatie

Kibeo

Bij deze leerwerkplaats studeer je voor (Gespecialiseerd) pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3 of 4) op een vestiging waar Kibeo ‘groene’ kinderopvang aanbiedt, onder de naam Wiedewei. Het buitenleven en de natuurbeleving staan hier centraal! Je start per september 2022 en krijgt meteen 2 dagen per week les op een Wiedewei-locatie. Daarnaast loop je 2 dagen stage op een groep in Barendrecht of de Hoeksche Waard en volg je 1 dag les bij Albeda-locatie Rosestraat in Rotterdam.