Doorstroomprogramma pabo

Meer mbo-talent naar de pabo!

Studeer je dit jaar af op mbo-4 niveau en wil je graag naar de pabo? Dan is het mbo-pabo doorstroomprogramma iets voor jou! In een half jaar tijd leer je alles om de toelatingstoetsen van de pabo succesvol te kunnen doorlopen, daarnaast krijg je extra praktijkervaring, worden vaardigheden die je op het hbo nodig hebt aangeleerd en krijg je de mogelijkheid om vakken te volgen op de pabo. 

Ideaal als je een mbo-opleiding hebt gedaan waarin je weinig onderwijs gerelateerde vakken hebt gehad. Bijvoorbeeld een technische, sport of economische opleiding. Ook voor studenten die de toelatingstoets van de pabo niet hebben gehaald, is het doorstroomprogramma een slimme optie. Op die manier krijg je begeleiding om de toelatingstoetsen te behalen en kun je al in februari instromen in de pabo. 

Het mbo-pabo doorstroomprogramma is ontwikkeld door Zadkine, Albeda, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Thomas More Hogeschool. In de folder 'Droom jij ervan om leraar te worden?' lees je alles wat je moet weten.

Voor meer informatie kun je ook kijken op mbopabo.nl.

Let op! Tijdens het doorstroomprogramma blijf je ingeschreven bij je mbo-instelling. Aanmelden voor het doorstroomprogramma kan tot vaststelling van je mbo-diploma door de examencommissie. Weet je niet wanneer dit is, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met [email protected].

Geef daarbij aan dat je aan het doorstroomprogramma wilt deelnemen, dan ontvang je een formulier om uitstel aan te vragen. Indien je de toelatingstoetsen nog gaat doen, kan je je voor de zekerheid aanmelden voor het doorstroomprogramma. Indien je alsnog de toelatingstoetsen haalt kun je je inschrijving annuleren. 

Downloads