MBO & bedrijfsopleidingen in de regio Rijnmond

Albeda College
Verder studeren

Verder studeren

Je volgt een mbo opleiding en wilt verder leren? Hoewel een mbo-opleiding je goede kansen biedt op de arbeidsmarkt, kun je er ook voor kiezen om naar het hbo te gaan. Je kunt met elke afstudeerrichting op niveau 4 doorstromen naar het hbo. Ook na het volgen van een mbo-opleiding op niveau 1, 2 of 3 kun je verder studeren, namelijk binnen het mbo.

Doorstromen binnen het mbo
Na het afronden van je mbo-opleiding op niveau 1, 2 of 3, kun je binnen het mbo doorstromen naar een volgend niveau. Je kunt tijdens je opleiding bij je studieloopbaanbegeleider of het Studie Info Punt terecht voor meer informatie.

Instromen in het hbo
Soms zijn er overeenkomsten tussen een mbo- en hbo-opleiding. Dan zijn er in het hbo verkorte routes mogelijk. Het Albeda College werkt met Hogeschool INHOLLAND en Hogeschool Rotterdam aan een goede aansluiting tussen mbo en hbo, waardoor er soms vrijstellingen worden verleend. Wil je meer weten over je mogelijkheden? Bezoek dan eens een Open Dag van een hogeschool.

Associate Degree
Naast een vierjarige hbo-opleiding kun je kiezen voor een Associate Degree-opleiding (AD) van twee jaar. Het niveau van de Associate Degree ligt tussen mbo-niveau 4 en de hbo-bachelor in. De toelatingseisen zijn gelijk aan die van het gewone hbo. Met de Associate Degree vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Het bedrijfsleven heeft grote behoefte aan mensen met dit opleidingsniveau. Associate Degrees worden aangeboden door de Rotterdam Academy, een samenwerkingsverband van Albeda College, Zadkine en Hogeschool Rotterdam. De AD-opleidingen van de Rotterdam Academy bekijk je op deze website. Met een AD kun je direct instromen op de arbeidsmarkt of verder studeren. Dan stroom je in het derde jaar van de bijbehorende hbo-bacheloropleiding in.