mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Entreeopleidingen - Voor bedrijven

In de praktijk leren onze studenten het best. Daarom gaat Albeda Startcollege graag een duurzame samenwerkingsrelatie aan met bedrijven en organisaties. Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven, waar onze studenten stage (ook wel beroepspraktijkvorming, bpv, genoemd) kunnen lopen of waar we een keer met onze studenten langs kunnen gaan voor een bedrijfsbezoek.

Erkend leerbedrijf
Een student gaat voor zijn beroepspraktijkvorming of leer(werk)baan naar een erkend leerbedrijf. Tijdens de beroepsopleidende leerweg (bol) loopt een student stage. Bij een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) gaan onze studenten vier dagen in de week aan het werk bij hun stagebedrijf en gaan ze een dag in de week naar school. Ze moeten dan een arbeidscontract hebben van minimaal 20 uur per week.

Wilt u ook een erkend leerbedrijf worden? Via Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) kunt u de nodige stappen nemen om deze erkenning te krijgen.

Leerwerkplaatsen
Binnen leerwerkplaatsen zijn leren, trainen en oefenen met elkaar verbonden. Studenten werken hier met behulp van docenten en praktijkopleiders aan hun beroepsgerichte toekomst. We zoeken kleinschalige, veilige omgevingen waarin beroepscontext, arbeidsidentiteit, samenwerking en verantwoordelijkheid nemen centraal staan. Een voorbeeld hiervan is onze Scholingswinkel in Hellevoetsluis.

Op zoek naar werk?
Een andere reden waarom we graag met u in contact komen is dat veel van onze studenten een baan zoeken, nadat ze hun entreeopleiding hebben afgerond.