mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie
foto ter illustratie

Entree: techniek

Ben je 16 jaar of ouder? Heb je geen vmbo-diploma, maar wil je wel graag een technisch vak leren? Haal dan in 1 jaar je diploma op mbo 1 niveau bij Albeda Startcollege. Kies uit 3 technische opleidingen. Ga aan het werk in de bouw, leer alles over voertuigen of ga aan de slag als installateur. 

  • Vergroot je banenkans
  • Geen vooropleiding nodig
  • 1 jarige opleiding inclusief diploma
  • Eenvoudig doorstromen naar mbo niveau 2 

De opleidingen in het kort 
Tijdens de entreeopleiding Assistent bouwen & wonen leer je om te assisteren bij werkzaamheden in de bouw, zoals timmeren, schilderen en bouwen. Na deze opleiding kun je onder meer aan de slag bij bouw- en aannemersbedrijven. Wil je verder leren? Stroom dan door naar een beroepsopleiding op niveau 2, waar je wordt opgeleid tot bijvoorbeeld tegelzetter, timmerman of metselaar.  

De opleiding Assistent installatie- & constructietechniek is gericht op veel verschillende specialismen in de techniek. Denk aan koeling, verwarming, zonnepanelen, elektra en dakbedekking. Je kunt veel kanten op met deze opleiding. Je legt bijvoorbeeld kabels aan, hangt radiatoren op of helpt bij het onderhoud van bruggen. Je kunt ook doorstromen naar een beroepsopleiding op niveau 2. Hiermee word je bijvoorbeeld metaalbewerker, plaatwerker, basislasser, airco/warmtepompmonteur of monteur service en onderhoud.

Kies je voor de opleiding Assistent mobiliteit/fiets- en autotechniek, dan leer je eenvoudige onderhouds-, reparatie- en (schade)herstelwerkzaamheden van (motor)voertuigen. Opleiding afgerond? Dan kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een fietsenmaker, garagebedrijf of scooterwinkel. Doorstromen naar een beroepsopleiding op niveau 2 kan ook. Je wordt dan opgeleid tot bijvoorbeeld (bedrijfs)autotechnicus, scootertechnicus, fietstechnicus, autospuiter, autoschadehersteller of verbrandingsmotortechnicus.

Welke opleiding past bij jou?
De bol-opleidingen zijn gericht op leren op school, tijdens je stage of bij een leerwerkplaats. Je kunt deze opleidingen ook volgen als bbl-variant, gericht op leren en werken in de praktijk.

Voor anderstaligen hebben we speciale klassen (met extra Nederlands). Bekijk het filmpje.

Vragen?
Wil je meer weten over deze opleidingen? Kijk dan bij de opleiding van je keuze. Heb je dan nog vragen of wil je graag een rondleiding op de locatie? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij de opleiding wordt genoemd.

Wil je meer weten over deze opleidingen? Kijk dan bij de opleiding van je keuze. Heb je dan nog vragen of wil je graag een rondleiding op de locatie? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij de opleiding wordt genoemd.

Denk jij dat je door omstandigheden extra ondersteuning kunt gebruiken bij je opleiding? Vraag dan eens naar de Entree plus opleiding die we aanbieden voor de richting bouwen & wonen.

Top Academie Techniek: Ook voor studenten van Albeda Startcollege. Bekijk hier de film.