mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Een docent en vier studenten aan een tafel

Medewerker evenementenorganisatie

Ben jij vaak op Rotterdamse evenementen te vinden? Heb jij een “niet lullen maar poetsen” mentaliteit en wil jij een opleiding volgen in hartje Rotterdam? Dan ben jij bij de opleiding Medewerker evenementenorganisatie van Albeda op de beste plek!

Wil jij liever de internationale opleiding Medewerker evenementenorganisatie volgen? Dat kan. Lees hier meer informatie over de opleiding International event and marketing studies.

Meer informatie over de opleiding

Meer informatie over de opleiding

De opleiding Medewerker evenementenorganisatie bij Albeda richt zich op leergierige en creatieve jongeren die het willen gaan maken in Rotterdam. Je volgt je opleiding dan ook dichtbij het vuur, in hartje Rotterdam (Weena). We werken samen met een groot aantal evenementen in de stad. In dit beroep bedenk en organiseer je evenementen en help je mee met de uitvoering. Een goede medewerker evenementenorganisatie heeft overzicht en houdt het hoofd koel in hectische tijden. Met de wensen van jouw klant in je achterhoofd ga je aan de slag en creëer je de gaafste evenementen. Voordat het event daadwerkelijk tot uitvoering komt, is er nog een lange weg te gaan: van bedenken, plannen, contacten en afspraken maken met leverancier tot aan de administratieve afhandeling: jij draait er je hand niet voor om, alles voor dat ene toffe evenement! Je organiseert en plant met name achter de schermen, zodat bezoekers een unieke beleving ervaren. In deze opleiding leer je onder andere:

 • Hoe een evenement gepland, uitgevoerd en geëvalueerd wordt. 
 • Dat beleving bij een evenement centraal staat.
 • Plannen, organiseren en beheren. 
 • Onderzoeken en analyseren. 
 • Een plan van aanpak te presenteren.
 • Hoe je kennis over je doelgroep kunt krijgen.
 • Zakelijk en commercieel handelen. 
 • Welke manieren van inkomsten er voor evenementen zijn. 
 • Financiële en administratieve handelingen.

Word de beste!  
Als student bij Albeda College Economie & Ondernemen brengen we je zo snel mogelijk in contact met het bedrijfsleven. Zo werken studenten van de opleiding mee met de organisatie van grote evenementen in de stad, zoals de Wereldhavendagen, de marathon van Rotterdam en Roffa. Met deze praktijkgerichte trajecten komen kennis, ervaring en je beroepshouding direct samen. Daarmee word je volgens ons de allerbeste!  

Stage 
Tijdens je opleiding volg je uiteraard ook een stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.  

Hoe je bij ons leert

 • Onze opleidingen worden aangeboden in modules van tien weken. In iedere module doe je brede kennis en ervaring op en pas je direct toe in je leerbedrijf.
 • Je hebt veel ruimte en flexibiliteit om zelf je opleiding te creëren door bijvoorbeeld extra modules te volgen of te versnellen.
 • Je leert in hybride vorm: zelfstandig, in groepsverband, online, in de klas en bij een bedrijf.
 • Veel persoonlijke begeleiding.

Meer informatie hierover lees je bij het blokje ‘Hoe je bij ons leert’. 

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Na de opleiding Medewerker evenementenorganisatie kan je doorstuderen aan het hbo of gaan werken bij evenementenbureaus, theaterbureaus, poppodia, concertzalen & festivals.  Als medewerker evenementenorganisatie bedenk je met je collega’s het programma, maak je draaiboeken en regel je de meest uiteenlopende zaken zoals het vervoer van artiesten, de gastenlijst of de planning. Vaak werk je met producenten, beveiligers, cateringbedrijven en andere partijen. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan. Meestal voer je het werk uit onder leiding van een manager, maar je voert het werk wel zelfstandig uit. 

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
 • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Voor studenten met een havo/vwo of mbo 3 diploma is instroom in leerjaar 2 mogelijk.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Of het nu gaat om een festival of een congres, jij zoekt precies uit wat daarvoor nodig is. Zo regel je de meest uiteenlopende zaken, bijvoorbeeld het vervoer en de slaapplaatsen van artiesten. Op een ander moment creëer je promotiemateriaal en schrijf je persberichten. Vaak werk je samen met producenten, beveiligers, cateringbedrijven en andere partijen. Je moet dus goed met mensen kunnen omgaan. Verder: 

 • Is het belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken.
 • Is het belangrijk dat je de talen Nederlands & Engels beheerst.
 • Vind je het leuk om dingen te regelen.
 • Word je enthousiast van evenementen en alles wat daarbij komt kijken.
 • Ben je creatief.
 • Ben je stressbestendig en representatief.
 • Ben je sociaal en dienstverlenend ingesteld.
Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2023/2024.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1357,-.

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor het eerste jaar van je opleiding betaal je ongeveer € 450 aan boeken en licenties.
Voor sommige keuzedelen kan het zijn dat je aanvullend lesmateriaal moet aanschaffen. 

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
  je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Je kunt je aanmelding volgen via de Welkom bij Albeda-app. Hierover krijg je meer informatie nadat je je hebt aangemeld.

Sluit

Hoe je bij ons leert

Hoe je bij ons leert

Je leert bij ons in modules van tien weken. In iedere module maak je kennis met een nieuw thema, waarbij je brede kennis en ervaring opdoet. Voorbeelden van thema’s zijn ‘De klant’ of ‘De markt’. Rondom dat thema leer je de theorie en de benodigde vaardigheden zoals: ondernemerschap, kritisch denken en persoonlijk leiderschap (soft skills). Bij elk thema krijg je te maken met gastsprekers uit het bedrijfsleven, bedrijfsbezoeken of ga je een opdracht doen bij een van onze leerwerkplaatsen. Je ontwikkelt hiermee ook belangrijke vaardigheden en jouw beroepshouding: dat is de gewenste houding die een werkgever vraagt van een werknemer. Wat je leert, pas je direct toe in het bedrijfsleven!

Creëer zelf de opleiding die bij je past
Onze opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Met keuzedelen kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Je kunt zelfs modules volgen van andere economische opleidingen die je aanspreken. Of je kunt versnellen. Heb je bijvoorbeeld door werkervaring al bepaalde, benodigde vaardigheden opgedaan? Dan bekijken we samen wat dat betekent voor jouw leerroute. Jij bent bij ons baas over je eigen leerproces!

Leren doe je niet alleen in de klas
Het leuke van iets nieuws leren is niet alleen dat jij als persoon groeit. Als je bij ons studeert, stimuleren we je op alle mogelijke manieren om de beste te worden. Hoe je bij ons leert varieert: uiteraard leer je in de klas en vanuit leerwerkplaatsen. Ook leer je vanuit huis (digitaal) waar je zelfstandig of in groepsverband werkt aan opdrachten.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met studieloopbaanbegeleiders. Maar ook kun je sparren met docenten of met medestudenten. Door goede begeleiding krijg jij de kans om het maximale uit je opleiding te halen. Ook is er ruimte voor het oplossen van problemen waar je tegenaan loopt. We staan voor je klaar!

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan op doorstroomprogrammarotterdam.nl voor meer info.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je een andere opleiding in de richting marketing, communicatie en evenementen, kijk dan ook eens naar de andere opleidingen:

Wil je deze opleiding volgen, maar dan met een specialisatie in het theatervak? Kijk dan eens bij de opleiding Productie podiumkunsten.

Bekijk hier alle andere niveau 4 opleidingen in de zakelijke dienstverlening, commercie of retail.

Heb je al een idee over de richting van de opleiding en wil je je nog verdiepen? Kom dan proefstuderen of meelopen.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25749
Niveau
niveau 4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
augustus
Opleidingstype
Mbo