(Junior) accountmanager

Lijkt het jou leuk om veel contact te hebben met klanten? Ben jij representatief, klantgericht en wil je leren hoe je de klant kan overtuigen om bij jou iets te kopen? Als je goed kunt werken onder druk en als je het een uitdaging vindt om verkooptargets te halen, dan is de opleiding Junior accountmanager echt iets voor jou! Als junior accountmanager heb je direct contact met klanten. Je bent dus het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt!

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Als junior accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van producten of diensten, bijvoorbeeld mode of bouwmaterialen. Daarnaast beheer je de relaties met jouw klanten. Je verzamelt klant-, product- en marktinformatie en je doet voorstellen voor het verkoopplan. Daarbij horen ook de promotie van producten en diensten en het werven van nieuwe klanten (acquisitie). Je bereidt verkoopgesprekken voor, je onderhandelt met klanten en je maakt offertes op. Tijdens de opleiding Junior accountmanager is er veel aandacht voor de ontwikkeling van je commerciële en communicatieve vaardigheden. Je moet ook zelfstandig kunnen werken, want als junior accountmanager ben je veel onderweg naar je klanten. In de opleiding werken we op basis van projecten. Daarin is er veel aandacht voor alle werkzaamheden en taken die horen bij een commerciële functie in de groothandel, zoals onderhandelen, inkopen en verkopen. Daarnaast krijg je de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Naast theorievakken krijg je ook veel praktijk, zodat je je vaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Gemeenschappelijk economisch jaar
Alle eerstejaars studenten van de richtingen Marketing & Communicatie, Retail, Internationale groothandel of Commerciële logistiek volgen in het eerste jaar voor 70 procent hetzelfde programma in het zogenaamde gemeenschappelijk economisch jaar. Klik hier voor meer informatie.

Praktijkervaring
Naast je theorielessen, loop je ongeveer 25% stage en werk je ook veel in praktijkgerichte projecten. In het eerste jaar loop je ongeveer negen weken stage. Dat is soms een heel blok, maar kan ook uit losse dagen bestaan. In het tweede en derde jaar loop je ook in bepaalde periodes stage. Omdat wij heel Rotterdam-Rijnmond als leslocatie zien, zul je naast je stage ook meewerken aan echte opdrachten voor het bedrijfsleven.

Persoonlijke begeleiding
In de opleiding vinden we persoonlijke begeleiding heel belangrijk. Het kan immers altijd gebeuren dat je tegen problemen aanloopt. Problemen die te maken hebben met je opleiding of met andere zaken zoals schulden of huisvesting. Tijdens mentorlessen en persoonlijke gesprekken kun je deze zaken bespreken.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Na je opleiding Junior accountmanager kun je aan de slag in zowel het midden- en kleinbedrijf (mkb) als bij grote ondernemingen.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
  • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als junior accountmanager heb je rechtstreeks contacten met nieuwe en met bestaande klanten, dus contacten leggen is voor jou geen enkel probleem. Je kunt je inleven in de wensen van de klant. Goed kunnen luisteren en met de klant kunnen meedenken zijn daarom erg belangrijk. Onderhandelen zit jou in het bloed en je bent in staat om nieuwe klanten enthousiast te maken voor het product of de dienst die je verkoopt. Als junior accountmanager ben je ook het visitekaartje van je bedrijf, dus je ziet er netjes en verzorgd uit en je spreekt vloeiend Nederlands. Omdat je veel onderweg bent naar je klanten, ben je prima in staat om zelfstandig te werken. Je benadert klanten en problemen vanuit een commercieel oogpunt. Soms moet je verschillende (bedrijfs)belangen tegen elkaar afwegen en dit doe jij op een manier die voor alle partijen acceptabel is. Je bent betrouwbaar en punctueel. Omdat je verkoper bent en ook offertes gaat opstellen, kun je goed met cijfers en bedragen omgaan. Tenslotte heb je in dit werk vaak te maken met verkooptargets, dus voor een beetje werkdruk deins jij niet terug.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 608,- (in plaats van € 1216,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 740 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 40 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. Via verschillende leerwerkplaatsen verspreid door de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Zo doen we mee aan de Sociaal Ondernemen Challenge. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Stage
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Kijk voor een lijst van erkende leerbedrijven op de website  www.leerbanenmarkt.nl (voor bbl-studenten) of op www.stagemarkt.nl (voor bol-studenten).

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Doorstroomprogramma mbo-hbo
Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan op doorstroomprogrammarotterdam.nl voor meer info.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek jij een andere opleiding in de wereld van de (groot)handel of een andere commerciële opleiding? Kijk dan ook eens naar deze opleidingen:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25132
Niveau
4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
februari 2022, augustus 2022