mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Leidinggevende team/afdeling/project

Je werkt graag met mensen en tijdens deze opleiding leer je direct leidinggeven aan medewerkers. Je combineert leidinggeven met uitvoerende taken en ondersteunt op het gebied van personeelsbeleid. Je bent gedreven in plannen en organiseren. Je bent een schakel tussen werknemers en het hoofdkantoor. Je kan overleggen leiden en projectplannen schrijven.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Begrippen die het hart van de opleiding raken: Samenwerken in teamverband, coachen, leidinggeven en -nemen, begeleiden, zorg dragen voor het goede verloop van verschillende bedrijfsprocessen.

In de opleiding ontdek je wie je als leidinggevende bent en kan zijn.  Je moedigt mensen aan om tot de juiste prestaties te komen.

Om jou op die belangrijke rol voor te bereiden krijg je les  op het gebied van teamontwikkeling, leidinggeven maar ook in  Nederlands, Engels, rekenen en keuzedelen. Tijdens je stage breng je al het geleerde in de praktijk.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden

Wat kan ik hiermee worden

Als leidinggevende team/afdeling/project geef je direct leiding aan medewerkers. Je  combineert het leidinggeven met uitvoerende taken en bied je ondersteuning bij  de uitvoering van het personeelsbeleid. Je bezit specialistische kennis op het gebied van bedrijfsvoering, leidinggeven en management.

Standaardwerkzaamheden verricht je naar eigen inzicht en waar nodig pas je de werkwijzen aan. Als leidinggevende van een team, afdeling of project heb je een uitvoerende rol. Werkzaamheden die voortvloeien uit het personeelsbeleid voer je zelfstandig uit. Daarnaast ben je het aanspreekpunt over deze onderwerpen voor je leidinggevende of je organisatie.

Kerntaken en werkprocessen:

 • Geeft direct leiding aan medewerkers/projecten.
 • Administreert en archiveert gegevens.
 • Begeleidt medewerkers bij werkzaamheden.
 • Bewaakt de voortgang van de werkuitvoering.
 • Communiceert met derden.
 • Plant en verdeelt de werkzaamheden.
 • Wisselt informatie uit met medewerkers (in werkoverleg).
 • Voert uit en/of levert een bijdrage aan het personeelsbeleid.
 • Adviseert bij de werving en selectie van medewerkers.
 • Adviseert bij het begeleiden t.a.v. het functioneren en het beoordelen van medewerkers.
 • Adviseert over de personeelsbehoefte.
Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een specialistenopleiding (niveau 4) starten als je een diploma hebt voor een vakopleiding (niveau 3) voor hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Indien je nog niet in het bezit bent van een niveau 3 diploma kan je deze ook bij ons behalen en aansluitend doorgaan met de opleiding Leidinggevende team/afdeling/project.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken.
 • Proactief kunnen zijn.
 • Accuraat zijn.
 • Verantwoordelijksbesef.
Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2023/2024.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1357,-.

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor het eerste jaar van je studie betaal je tussen € 400 en 500 euro aan boeken en licenties. Ook heb je een laptop met de juiste vereisten nodig.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 75 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
  je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Je kunt je aanmelding volgen via de Welkom bij Albeda-app. Hierover krijg je meer informatie nadat je je hebt aangemeld.

Sluit

Hoe je bij ons leert

Hoe je bij ons leert

Je leert bij ons in modules van tien weken. In iedere module maak je kennis met een nieuw thema, waarbij je brede kennis en ervaring opdoet. Voorbeelden van thema’s zijn ‘De klant’ of ‘De markt’. Rondom dat thema leer je de theorie en de benodigde vaardigheden zoals: ondernemerschap, kritisch denken en persoonlijk leiderschap (soft skills). Bij elk thema krijg je te maken met gastsprekers uit het bedrijfsleven, bedrijfsbezoeken of ga je een opdracht doen bij een van onze leerwerkplaatsen. Je ontwikkelt hiermee ook belangrijke vaardigheden en jouw beroepshouding: dat is de gewenste houding die een werkgever vraagt van een werknemer. Wat je leert, pas je direct toe in het bedrijfsleven!

Creëer zelf de opleiding die bij je past
Onze opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Met keuzedelen kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Je kunt zelfs modules volgen van andere economische opleidingen die je aanspreken. Of je kunt versnellen. Heb je bijvoorbeeld door werkervaring al bepaalde, benodigde vaardigheden opgedaan? Dan bekijken we samen wat dat betekent voor jouw leerroute. Jij bent bij ons baas over je eigen leerproces!

Leren doe je niet alleen in de klas
Het leuke van iets nieuws leren is niet alleen dat jij als persoon groeit. Als je bij ons studeert, stimuleren we je op alle mogelijke manieren om de beste te worden. Hoe je bij ons leert varieert: uiteraard leer je in de klas en vanuit leerwerkplaatsen. Ook leer je vanuit huis (digitaal) waar je zelfstandig of in groepsverband werkt aan opdrachten.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met studieloopbaanbegeleiders. Maar ook kun je sparren met docenten of met medestudenten. Door goede begeleiding krijg jij de kans om het maximale uit je opleiding te halen. Ook is er ruimte voor het oplossen van problemen waar je tegenaan loopt. We staan voor je klaar!

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met het behalen van het diploma leidinggeven niveau 4 ben je toelaatbaar tot het hbo.  Voorbeelden van vervolgopleidingen zijn  Human Resource Management (HRM), Logistics Management of Bedrijfskunde.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek jij een andere opleiding in de richting van management of leidingen geven? Kijk dan ook eens naar deze opleidingen:

Bekijk hier alle andere niveau 4 opleidingen in de zakelijke dienstverlening, commercie of retail.

Heb je al een idee over de richting van de opleiding en wil je je nog verdiepen? Kom dan proefstuderen of een dagje meelopen.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25160
Niveau
niveau 4
Traject
bol
Duur bol
1 jaar
Startmoment(en)
augustus
Opleidingstype
Mbo