Wat kan ik hiermee worden?
De opleiding Kok stoomt jou klaar om professioneel in de keuken aan de slag te gaan. Als kok bereid je gerechten en hiervoor doe je ook alle voorbereidende werkzaamheden. Je zorgt dat alles klaar staat en in orde is, voordat de eerste gasten komen. Zo kun je direct de gerechten bereiden als de bediening daarom vraagt, zelfs in de drukste uren.
Naast koken ben jij bezig met het schoonhouden van je werkruimte, keukengereedschappen en -machines. Dit doe je op een hygiënisch juiste manier, en houd je tijdens je dienst zorgvuldig bij.
Verder let jij als kok op de keukenvoorraden. Je controleert regelmatig of er nog voldoende is. Zodra het nodig is, zorg je dat er nieuwe ingrediënten of artikelen worden besteld.
Na het succesvol afronden van deze opleiding ben jij gediplomeerd kok. Je kunt dan aan de slag in de keuken bij de meest uiteenlopende horecagelegenheden: restaurants, hotels, eetcafés of bijvoorbeeld cateringbedrijven.