mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Cardiac care verpleegkundige

Als Cardiac care verpleegkundige ben je gespecialiseerd in het vroegtijdig herkennen van stoornissen in het cardiovasculaire systeem. Cardiologische aandoeningen treft veel mensen en jij als Cardiac care verpleegkundige helpt patiënten met verschillende hartaandoeningen te behandelen door verschillende interventies uit te voeren. Je werkt onder verantwoordelijkheid van een cardioloog, maar neemt veel taken op je om zowel acute als chronische hartaandoeningen te behandelen.

Inhoud

Inhoud

Centraal tijdens de opleiding staan beroepstaken die je uitvoert als Cardiac care verpleegkundige. Voor een volledig overzicht van deze beroepstaken verwijzen wij graag naar de website van het CZO.

Ons onderwijs sluit aan bij actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg en wordt aangeboden door middel van een breed palet aan werkvormen omdat wij ons beseffen dat iedereen een andere manier van leren heeft. Zo besteden wij zorgvuldig aandacht aan de student als individu en bevorderen de transfer van de theorie naar de praktijk. Samen met de praktijk werken we graag aan gekwalificeerde zorgprofessionals.

Ter voorbereiding op de lesdagen vragen wij de student om zich voor te bereiden door bijvoorbeeld het bekijken van webinars, beluisteren van podcasts of het schrijven van een ‘case based discussion’. Bij het samenkomen van de groep op school wordt vervolgens gebruikt gemaakt van bijvoorbeeld scenariotraining en interactieve opdrachten om betekenis te geven aan opgedane kennis die aangeboden is in de voorbereiding. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten die allemaal werkzaam zijn in de beroepspraktijk als (gespecialiseerd) verpleegkundige. Een aantal lessen worden door intensivisten verzorgd.

Sluit

Doel

Doel

Na de vervolgopleiding Cardiac care verpleegkundige kun je aan het werk op de CC afdeling van jouw ziekenhuis. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het volledige verpleegkundig proces van volwassen zorgvragers.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

  • Erkend diploma tot verpleegkundige op niveau 4 of 5;
  • Je hebt een opleidingscontract op een Cardiac Care afdeling;
  • Aanbevolen wordt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis.
Sluit

Praktische info

Praktische info

De opleiding tot CC verpleegkundige begint met de opleiding Basis Acute Zorg (BAZ) welke je afsluit met een landelijk erkend certificaat.

Vervolgens ga je verder met het uitstroomprofiel CC welke wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma.

De totale opleidingsduur is ongeveer 12 maanden, inclusief de BAZ opleiding.

De lessen worden overdag maar ook 's avonds gegeven, afhankelijk van de beschikbaarheid van de (gast)docenten.

 

Sluit

Lesdata

Lesdata

In 2023 start de opleiding twee keer : maart* en oktober*

 

* bij voldoende aanmeldingen

Sluit

Diploma

Diploma

Deze opleiding is erkend door het College Zorgopleidingen (CZO). Het diploma wordt door het CZO uitgegeven.

CZO logo

 

 

Sluit

Aanmelden

Duur
12 maanden (totale opleidingsduur, inclusief BAZ opleiding)
Startmoment(en)
maart 2023, oktober 2023
Opleidingstype
Opleiding
Kosten
Basis Acute Zorg: €2875 + Uitstroomprofiel CC: €2695