mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Gespecialiseerd verzorgende geriatrische revalidatiezorg

Je werkt al als verzorgende in een intra- of extramurale zorginstelling en je wil graag doorgroeien naar de functie van gespecialiseerd verzorgende in de geriatrische revalidatiezorg. Het accent in deze functie ligt op het kunnen scheppen van een therapeutisch klimaat, beargumenteren van behandeling en afspraken naar de revalidant, samenwerking en communicatie.

Inhoud

Inhoud

In de functie van verzorgende GRZ ligt het accent op het scheppen van een therapeutisch klimaat. Je leert communiceren met de revalidant om tot een vlotte samenwerking te komen, met duidelijke afspraken inzake de behandeling.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De vervolgopleiding Gespecialiseerd verzorgende geriatrische revalidatiezorg bestaat uit verschillende blokken. In elk blok zijn theorie en praktijk geïntegreerd. Aan het einde van elk blok krijg je een eindopdracht die je uitvoert in de beroepspraktijk. Elk blok is een certificeerbare eenheid.

Welke competenties zijn vereist?

Je beschikt over diverse competenties voor deze vervolgopleiding. Het is belangrijk om de cliënt goed te informeren en advies te geven. Na het verzamelen van de gegevens stel je in overleg met de cliënt een zorgrevalidatieplan op. Welke interventies zijn bijvoorbeeld nodig? Je zorgt voor een vlotte coördinatie van de ondersteuning. Naast de revalidant betrek je tevens de naasten bij de ondersteuning. Om je eigen deskundigheid te bevorderen is een evaluatie van de zorg noodzakelijk.

Sluit

Doel

Doel

De vervolgopleiding Gespecialiseerd verzorgende geriatrische revalidatiezorg geeft je de kans om door te groeien naar een andere functie in een zorginstelling.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Diploma Verzorgende niveau 3.

Sluit

Praktische info

Praktische info

Deze opleiding duurt 9 maanden en omvat 15 lesdagen.

Wij kunnen deze opleiding ook incompany aanbieden. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Sluit

Lesdata

Lesdata

Open inschrijving
Eerst volgende start nog niet bekend.

Sluit

Aanmelden

Duur
9 maanden en omvat 15 lesdagen
Startmoment(en)
september 2022
Opleidingstype
Opleiding
Kosten
€2275