Maatschappelijke zorg

Als je kiest voor een beroep in de maatschappelijke zorg dan ondersteun je mensen bij het zoveel mogelijk zelfstandig wonen, werken en leven. Vaak werk je met één doelgroep, zoals bijvoorbeeld mensen met een handicap, jongeren, ouderen, verslaafden of mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Je bent dus dagelijks aan het werk met mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij.

Zoek jij een opleiding waarin jij jouw belangstelling voor mensen een plek kunt geven? Bekijk dan de mogelijkheden binnen de maatschappelijke zorg! Er zijn twee uitstroomrichtingen op niveau 3 en vier uitstroomrichtingen op niveau 4. Je start bij een bol-opleiding in het basisjaar van de opleiding Maatschappelijke zorg. Tijdens het eerste jaar ervaar je wat het beste bij je past. Dat kan betekenen dat je in het tweede leerjaar op een andere locatie je lessen gaat volgen. Alle uitstroomrichtingen leiden op tot een beroep in de maatschappelijke zorg:

Wil je liever een bbl-opleiding volgen? Klik dan hier voor de mogelijkheden.

Er zijn ook verkorte trajecten mogelijk voor mensen die een deel van de opleiding eerder hebben gedaan en daar bewijzen van hebben:

Bekijk hier de film over de opleiding.

Over dit college