Salonmanager dame

Wil je een topkapper worden en daarnaast alles leren over leidinggeven, haarmode-events organiseren, haarmodelijnen ontwerpen, een eigen kapsalon beginnen of als salonmanager aan de slag gaan?
Dan is de opleiding tot salonmanager dame op niveau 4 echt iets voor jou. Als je kiest voor de opleiding Salonmanager dame bij Albeda Beauty & Fashioncollege, dan heb je de mogelijkheid stage te lopen en trainingen te volgen bij Tony & Guy en The Kevin Fortune Hair Styling Academy in Londen. Met de keuzedelen klantcontact & verkoop, ondernemend gedrag en visagie op zak heb jij straks een streepje voor op de arbeidsmarkt.
Na het behalen van je diploma Salonmanager dame heb je ook nog de mogelijkheid om tien weken stage te lopen binnen Europa met een subsidie van Erasmus+.

Wil je een rondleiding? Meld je dan snel aan.

Wil je liever een online rondleiding? Dat kan op De Vloot.  Stuur ons een mail, via de linkjes hieronder, met je naam, telefoonnummer en e-mailadres en je ontvangt van ons een uitnodiging. 

Aanmelden online rondleiding De Vloot, Maassluis.

 

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Tijdens deze opleiding leer je alles over het kappersvak, het leidinggeven in een kapsalon, haarmode-events organiseren en een eigen haarmodelijn ontwerpen. Gedurende de opleiding loop je elk jaar stage in een erkende kapsalon. Tijdens het eerste schooljaar start je met één dag stage per week. Na een half jaar ga je twee dagen per week stage lopen. In het tweede en derde schooljaar loop je twee dagen per week stage. Je mag zelf op zoek naar een stageplek en de opleiding helpt je hier actief bij.

Een studieloopbaanbegeleider (slb'er) ondersteunt je tijdens de opleiding. Gedurende deze opleiding is er veel aandacht voor alle vaardigheden en kennis die je nodig hebt om een goede salonmanager te worden. Zo volg je praktijklessen in de salon op school en oefen je tijdens je stage. 

Je werkt regelmatig in groepjes aan projecten om te oefenen met leidinggeven, je leert om vaktechnische trainingen te verzorgen en het ontwikkelen van een haarmodelijn. Ook krijg je ook les in het schrijven van een ondernemingsplan en de theoretische onderbouwing die daarbij hoort. 

Je kunt je kansen op de arbeidsmarkt vergroten door het volgen van keuzedelen, zoals visagie, klantcontact en verkoop, ondernemend gedrag, en ict-vaardigheden.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Als je de opleiding Salonmanager hebt afgerond, kun je een eigen kapsalon openen. Je kunt ook als manager werken in een filiaal van een kappersketen. Hier geef je leiding aan een team van kappers. Je coacht de medewerkers en stuurt ze aan. Daarnaast voer je dagelijkse kappersvaardigheden uit. Zo was, knip, snijdt, föhn en kleur je het haar van klanten of steek je het op. Ook voorzie je sommige klanten van een permanent of hair extensions.

Daarnaast is het mogelijk om een baan te zoeken achter de schermen van het theater of de televisie. Je kunt ook doorstromen naar het hbo.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
 • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als salonmanager werk je dagelijks met verschillende typen mensen. Het is dan ook belangrijk dat je ondernemend, sociaal en creatief bent en een dienstverlenende, klantvriendelijke instelling hebt. Je vindt het leuk om zelfstandig te werken, maar werkt ook graag met een team samen. Ben je ambitieus en wil je het kappersvak leren en alles wat daarbij hoort, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Na het volgen van de opleiding kun je leiding geven aan een team van kappers of je eigen kapsalon beginnen. Je beschikt over management-  en coachingsvaardigheden. Deze vaardigheden heb je ontwikkeld tijdens je opleiding. Als salonmanager heb je oog voor kwaliteit, je werkt ergonomisch, veilig, milieuverantwoord en hygiënisch. Je ziet erop toe dat je collega-kappers dit ook doen.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 608,- (in plaats van € 1216,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
In het eerste leerjaar betaal je ongeveer 460 euro voor boeken en een opleidingsmap.
Voor de gehele opleiding zijn de kosten ongeveer 530 euro, inclusief kleding.

Vrijwillige kosten
​Voor niet verplichte leermiddelen zijn de kosten ongeveer 100 euro, voor de huur van een kluisje betaal je 10 euro. We adviseren je om een eigen laptop mee te brengen, maar dit is niet verplicht.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen zijn ongeveer 225 euro.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
  je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Let op: Na ontvangst bevestiging aanmelding, ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een voorlichtingsbijeenkomst en informatie over de intakeprocedure.

De verplichte intake-activiteiten bestaan uit:

 • Intake-opdracht: kennismaken met het werkveld;

 • Praktijkassesment: Je voert enkele kappershandelingen uit, zoals haren wassen en föhnen. Daarnaast krijg je een korte introductie over het beroep;

 • Individueel gesprek.

Indien extra zorg of begeleiding nodig is kan er een verlengde intake plaatsvinden. Ook deze verlengde intake is onderdeel van de verplichte intake-activiteiten.

Sluit

Leerwerk- en stagebedrijven

Leerwerk- en stagebedrijven

Voor een overzicht van stagebedrijven kijk je op stagemarkt.nl

Veel stagebedrijven waar wij mee samenwerken melden hun vacatures via onze facebookpagina.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Wil je na deze kappersopleiding nog verder leren? Dan kun je doorstromen naar een vervolgopleiding, zoals een marketingopleiding op hbo-niveau. Je kunt je ook verder specialiseren in het kappersvak door diverse cursussen te volgen.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Past een beroep in de uiterlijke verzorging goed bij je, maar wil je niet als kapper gaan werken? Kijk dan eens bij de opleiding tot Schoonheidsspecialist. Of neem contact op met ons Studie info punt voor een studie- of doorstroomadvies.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25644
Niveau
4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
augustus 2022