mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

tekst bij foto

E-commerce specialist

De toekomst is online! E-commerce ontwikkelt zich razendsnel. Online een reis boeken, of een nieuwe telefoon bestellen: het is de normaalste zaak van de wereld geworden. Maar achter de schermen gaan er uitgebreide processen schuil. Daarom staan veel organisaties te springen om (nieuw) online talent! Word expert in online marketing strategie, online traffic, conversie genereren en durf te groeien. Dit is dé opleiding die aansluit op actuele en online behoeften vanuit de markt.

 

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Bedrijven zoals Bol.com, Coolblue, Zalando en Picnic tot de top-retailers van Nederland. Het aantal verkopen dat gedaan wordt via internet blijft groeien. Het lijkt eenvoudig en precies dat is ook de bedoeling. Maar achter de schermen gaan er uitgebreide processen schuil. Van e-commerce tot distributiesystemen. Binnen de commerciële wereld is steeds meer vraag naar specialisten op het gebied van online marketing en data gedreven marketing.


Basisjaar commercie

Als e-commerce specialist leer je van strategie tot de uitvoering. De opleiding bestaat uit een eerste basisjaar commercie. In het tweede leerjaar ga je je verder specialiseren in e-commerce. Omdat je ook vakken krijgt als bedrijfseconomie, commerciële economie en marketing ben je na je studie ook breed inzetbaar voor andere commerciële functies. Verder krijg je les in onder andere:

 • (e)Marketing en communicatie
 • Sales
 • Data-analyse
 • ICT en webbeheer
 • E-logistics

De vakken sluiten aan bij modules van tien weken. Zie de kop ‘Hoe je bij ons leert’.

Word de beste!
Als student bij Albeda College Economie & Ondernemen brengen we je zo snel mogelijk in contact met het bedrijfsleven. Hiermee komen kennis, ervaring en je beroepshouding direct samen en daarmee word je volgens ons de allerbeste! Los daarvan loop je ook stage.

Stage
Tijdens je opleiding volg je uiteraard een stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

Hoe je bij ons leert

 • Onze opleidingen worden aangeboden in modules van tien weken. In iedere module doe je brede kennis en ervaring op en pas je direct toe in de praktijk.
 • Je hebt veel ruimte en flexibiliteit om zelf je opleiding te creëren door bijvoorbeeld extra modules te volgen of te versnellen.
 • Je leert in hybride vorm: zelfstandig, in groepsverband, online, in de klas en bij een bedrijf.
 • Veel persoonlijke begeleiding.

Meer informatie hierover lees je bij het blokje ‘Hoe je bij ons leert’.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

E-commerce ontwikkelt zich razendsnel. Het aantal verkopen dat gedaan wordt via internet blijft groeien. Bedrijven zoals Bol.com, Coolblue, Zalando en Picnic behoren niet voor niets tot de top-retailers van Nederland. Als e-commerce specialist ben jij verantwoordelijk voor alle online activiteiten van het bedrijf. Je weet alles van SEO, webdesign en online sales- en marketingstrategieën. Jij zorgt voor digitale zichtbaarheid van het bedrijf. Daarnaast ben je in staat om sales te vergroten door met behulp van data analyse de juiste keuzes te maken in salesstrategieën en de inrichting van de webshop. Met de opleiding e-commerce specialist ben je klaar voor de economie van nu én de toekomst als E-commerce specialist, e-commercemanager of e-commerce entrepreneur of e-commerce data analist.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

 • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
 • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
 • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
 • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
 • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als e-commerce specialist ben je veel bezig met data. Daarom is het belangrijk dat je het leuk vindt om analyses te maken. Je bent van nature ondernemend en commercieel ingesteld en je bezit goede communicatieve vaardigheden. Jouw collega’s kunnen tot slot op jouw creatieve oplossingen rekenen.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

Overige verplichte kosten
Voor het eerste studiejaar betaal je ongeveer tussen € 350 en € 500 aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 40 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
  je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
 • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Je kunt je aanmelding volgen via de Welkom bij Albeda-app. Hierover krijg je meer informatie nadat je je hebt aangemeld.

Sluit

Hoe je bij ons leert

Hoe je bij ons leert

Je leert bij ons in modules van tien weken. In iedere module maak je kennis met een nieuw thema, waarbij je brede kennis en ervaring opdoet. Voorbeelden van thema’s zijn ‘De klant’ of ‘De markt’. Rondom dat thema leer je de theorie en de benodigde vaardigheden zoals: ondernemerschap, kritisch denken en persoonlijk leiderschap (soft skills). Bij elk thema krijg je te maken met gastsprekers uit het bedrijfsleven, bedrijfsbezoeken of ga je een opdracht doen bij een van onze leerwerkplaatsen. Je ontwikkelt hiermee ook belangrijke vaardigheden en jouw beroepshouding: dat is de gewenste houding die een werkgever vraagt van een werknemer. Wat je leert, pas je direct toe in het bedrijfsleven!

Creëer zelf de opleiding die bij je past
Onze opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Met keuzedelen kun je je opleiding verbreden of verdiepen. Je kunt zelfs modules volgen van andere economische opleidingen die je aanspreken. Of je kunt versnellen. Heb je bijvoorbeeld door werkervaring al bepaalde, benodigde vaardigheden opgedaan? Dan bekijken we samen wat dat betekent voor jouw leerroute. Jij bent bij ons baas over je eigen leerproces!

Leren doe je niet alleen in de klas
Het leuke van iets nieuws leren is niet alleen dat jij als persoon groeit. Als je bij ons studeert, stimuleren we je op alle mogelijke manieren om de beste te worden. Hoe je bij ons leert varieert: uiteraard leer je in de klas en vanuit leerwerkplaatsen. Ook leer je vanuit huis (digitaal) waar je zelfstandig of in groepsverband werkt aan opdrachten.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Dit gebeurt onder andere door gesprekken met studieloopbaanbegeleiders. Maar ook kun je sparren met docenten of met medestudenten. Door goede begeleiding krijg jij de kans om het maximale uit je opleiding te halen. Ook is er ruimte voor het oplossen van problemen waar je tegenaan loopt. We staan voor je klaar!

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Na de opleiding E-commerce specialist kun je verder studeren aan bijvoorbeeld de hbo-opleidingen E-commerce, Online Marketing, Commerciële economie, bedrijfseconomie, Marketing en communicatie.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek jij een andere opleiding in de wereld van commercie, retail of marketing?

Sluit

Aanmelden

Crebo
25876
Niveau
niveau 4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
februari, augustus
Opleidingstype
Mbo