mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie
Studenten zitten en praten
twee pratende mensen

Sociaal werk

Durf jij het aan om een verschil te maken in het leven van anderen? Als jij een talent hebt voor het leggen van contacten en graag anderen helpt, dan is de opleiding Sociaal Werker absoluut iets voor jou! 

Verschillende mensen
Als sociaal werker werk je met mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden. Het is een afwisselende baan waarin je met allerlei doelgroepen kunt werken. Jouw taak is om mensen te ondersteunen op verschillende leefgebieden, zodat ze zelfredzaam worden en volop kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dat doe je bijvoorbeeld door het organiseren van sportieve, culturele en creatieve activiteiten in de wijk of buurt, maar soms ook door een luisterend oor te bieden. Geen werkdag is hetzelfde.

Samenwerken
Maar dat is nog niet alles. Als sociaal werker geef je mensen ook informatie over regelingen, procedures en voorzieningen. Dit betekent dat je moet samenwerken met allerlei instanties, zoals zorginstellingen, onderwijsinstellingen, politie en hulpverleners. Als sociaal werker sta je er nooit alleen voor, maar werk je samen met anderen om een betere toekomst te creëren voor de mensen om je heen.

De opleiding Sociaal werker is echt iets voor jou als je op zoek bent naar een opleiding en een uitdagende baan, waarbij je het leven van anderen positief kan beïnvloeden!
 

Bekijk hier de filmpjes van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk via onze playlist op YouTube.