mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Internationalisering

Internationalisering

LogoAlbeda wil een herkenbaar regionaal en internationaal georiënteerd opleidingsinstituut zijn. Onze opleidingen zijn zoveel mogelijk een afspiegeling van de internationale bedrijvigheid in de regio Rotterdam Rijnmond. Bijna iedereen heeft hier tijdens het werk te maken met klanten, patiënten of gasten uit andere landen. Met internationale ervaring hebben onze studenten dus meer kans op een succesvolle carrière. In Nederland of over de grens.

Daarom heeft Albeda een structureel beleid op het gebied van internationalisering. Middels een buitenlandse stage of studiereis bieden we niet alleen studenten, maar ook medewerkers de kans om over de grens kennis en ervaring op te doen. Zo kunnen zij studenten goed voorbereiden. Albeda bureau internationalisering coördineert deze internationale mobiliteit. We stimuleren daarnaast ook internationalisering at home. Denk hierbij aan uitbreiding van tweetalig onderwijs en de inzet van interculturele keuzedelen.

Keurmerk
In 2016 ontving Albeda de VET Mobility Charter, een keurmerk van het Europese subsidieprogramma Erasmus+ voor bewezen kwaliteit van internationalisering. Erasmus+ is gericht op het verbeteren van vaardigheden en de inzetbaarheid van jongeren en professionals in Europa.

Certificaat Excellentie Erasmus

Certificaat van Excellentie
Op 13 mei 2022 heeft Albeda bureau internationalisering het ‘Certificaat van Excellentie’ ontvangen van toezichthouder Erasmus+ Nationaal Agentschap. Albeda heeft laten zien dat het internationaliseringsbeleid aansluit bij een kwalitatief goede uitvoering. 

Meer informatie