mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Internationale stage

Internationale stage

Als je een mbo-opleiding volgt, maakt beroepspraktijkvorming (bpv) ofwel stage, deel uit van de opleiding. Je kunt je stage lopen bij een bedrijf of instelling in Nederland. Ben je iets avontuurlijker ingesteld? Albeda biedt je de mogelijkheid om je stage te lopen in het buitenland.

Financiële tegemoetkoming
Vanuit het Europees Fonds Erasmus Plus kun je in bepaalde gevallen een tegemoetkoming krijgen in de kosten die je maakt voor een stage in het buitenland. Daarvoor moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je kunt alleen tegemoetkoming krijgen als je een stageplek hebt bij een bedrijf in een Europees land.

Onvergetelijke ervaring
Internationale stages zijn een onvergetelijke ervaring. Je leert hoe jouw vak uitgeoefend wordt in een ander land en je maakt kennis met een andere cultuur en een nieuwe omgeving. Dat maakt een stage in het buitenland avontuurlijk, leerzaam en vooral ontzettend leuk.

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden van een internationale stage? Neem contact op met het Albeda bureau internationalisering: [email protected].