mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Spoedeisende hulp verpleegkundige

Werken als Spoedeisendehulp verpleegkundige is uitdagend en gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Als SEH verpleegkundige ben je een generalist op een acute zorg afdeling; je ontvangt zorgvragers met een zeer gevarieerde zorgbehoefte, je krijgt te maken met ketenpartners zoals ambulancediensten en huisartsen en doet zaken met vrijwel alle medische specialismen die in het ziekenhuis aanwezig zijn.

Om dit werk te doen heb je een gedegen opleiding nodig. Albeda Zorgcontract biedt deze opleiding aan. Samen met de praktijk werken we namelijk graag aan het opleiden van gekwalificeerde zorgprofessionals!

Inhoud

Inhoud

Centraal tijdens de opleiding staan beroepstaken die je uitvoert als Spoedeisendehulp verpleegkundige. Voor een volledig overzicht van deze beroepstaken verwijzen wij graag naar de website van het College Zorgopleidingen CZO.

Ter voorbereiding op de lesdagen vragen wij de professional in opleiding om zich voor te bereiden door bijvoorbeeld het bekijken van webinars, beluisteren van podcasts of het schrijven van een ‘case based discussion’.

Tijdens de fysieke bijeenkomsten wordt dieper op de materie ingegaan. Hierbij maken wij gebruik van diverse en uitdagende werkvormen. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten die vrijwel allemaal ook werkzaam zijn in de beroepspraktijk als bijvoorbeeld gespecialiseerd verpleegkundige of medisch specialist. Gedurende de opleiding wordt op diverse momenten en op meerdere manieren geëvalueerd waarbij de professional in opleiding gelegenheid krijgt anoniem feedback te geven. Als opleidingsinstituut gebruiken wij deze feedback om ons onderwijs nog verder te verbeteren.

Sluit

Doel

Doel

Na het behalen van de vervolgopleiding Spoedeisende Hulp kan de beginnend beroepsbeoefenaar aan het werk op de SEH afdeling.

Het bijzondere karakter van de functie van SEH verpleegkundige ligt in de kennis, vaardigheden en attitude betreffende zorgvrager en diens naasten die zich presenteren op de Spoedeisendehulp.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

  • Erkend diploma tot verpleegkundige op niveau 4 of 5
  • Je hebt een opleidingscontract op een Spoedeisende Hulp afdeling.
  • Tevens wordt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis aanbevolen.
Sluit

Praktische info

Praktische info

De opleiding tot SEH verpleegkundige begint met de opleiding Basis Acute Zorg (BAZ) welke je afsluit met een landelijk erkend certificaat. Vervolgens ga je verder met het uitstroomprofiel SEH welke wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma.

De totale opleidingsduur is ongeveer 18 maanden, inclusief de BAZ opleiding.

De lessen worden overdag maar ook 's avonds gegeven, afhankelijk van de beschikbaarheid van de (gast)docenten.

Sluit

Lesdata

Lesdata

In 2023 start de BAZ opleiding twee keer : maart* en oktober*

 

* bij voldoende aanmeldingen

Sluit

Certificering

Certificering

Deze opleiding is erkend door het College Zorgopleidingen (CZO). Het diploma wordt door het CZO uitgegeven.
 

Sluit

Aanmelden

Duur
Ongeveer 18 maanden, inclusief de BAZ opleiding.
Startmoment(en)
februari/maart, september/oktober
Opleidingstype
Opleiding