Spoedeisende hulp verpleegkundige

Ben je aan het werk als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is de opleiding Spoedeisende hulp verpleegkundige de ideale vervolgopleiding voor jou. Tijdens deze opleiding leer je de specifieke vaardigheden die een SEH verpleegkundige nodig heeft. Op de afdeling Spoedeisendehulp ontvang je patiënten uit alle leeftijdscategorieën, met diverse en acute klachten. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, zodat je na afloop meteen aan de slag kunt op de Spoedeisendehulp.

Inhoud

Inhoud

Albeda zorgcontract verzorgt het theoretisch gedeelte van de opleiding voor diverse ziekenhuizen binnen en buiten de regio.

  • Het theoriedeel: 275 schoolse uren wat neerkomt op 35 lesdagen van 7-8 lesuren.
    De opleiding is modulair van opbouw en opgehangen aan de zorg voor patiënten met bedreiging of uitval van meerdere vitale organen. De aangeboden theorie loopt parallel met de praktijk dat wil zeggen van laag complex naar hoog complex. Veel van de leerstof wordt aan de hand van casuïstiek uit de praktijk verwerkt. Hierbij wordt de methodiek van “Klinisch Redeneren” toegepast. Daarnaast wordt de praktijk nagebootst door trainingssessies met een simulatiepop en bewakingsapparatuur.
     
  • Praktijkdeel: totaal 18 maanden.
    De praktijkleerperiode vindt plaats op de Spoedeisendehulp afdeling van het ziekenhuis waar je werkt. De invulling hiervan valt onder de verantwoording van de die afdeling. Een verpleegkundig onderzoek of het verrichten van activiteiten in een werkgroep vormen een onderdeel van het praktijkleren.
Sluit

Doel

Doel

De vervolgopleiding Spoedeisende hulp verpleegkundige is bedoeld voor verpleegkundigen van niveau 4 of 5 die zich verder willen specialiseren. Met deze opleiding kun je een nieuwe wending geven aan je beroepsloopbaan.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

  • diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5,
  • diploma A-verpleegkundige, MBO-V of HBO-V

Je moet een opleidingscontract op een SEH afdeling te hebben. Tevens wordt minimaal 1 jaar praktijkervaring in een algemeen ziekenhuis aanbevolen.

Sluit

Praktische info

Praktische info

Deze opleiding duurt 18 maanden (bij een dienstverband van 36 uur per week).
Een volledige lesdag bestaat uit 7 lesuren. De lessen worden 's ochtends, 's middags of 's avonds gegeven.

Sluit

Lesdata

Lesdata

Deze opleiding start 3x per jaar bij voldoende aanmeldingen.
(januari, mei , oktober)

Sluit

Certificering

Certificering

Deze opleiding is erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO). Het diploma wordt door het CZO uitgegeven.
www.czo.nl

Sluit

Aanmelden

Duur
18 maanden (bij een dienstverband van 36 uur per week)
Kosten
Opleidingskosten € 6926; Kosten lesmateriaal +/- € 575; (prijspeil 2021)
Startmoment(en)
oktober 2021