Beveiliger

Over de opleiding
Wil jij graag werken aan een veilige stad? Herken je verdachte situaties en wil je doorgroeien in de beveiliging? Dan is de opleiding Beveiliger op niveau 3 echt iets voor jou! Als beveiliger heb je een spannende en afwisselende baan en maak je van alles mee. Je moet mensen kunnen lezen, situaties begrijpen en snel schakelen. Je organiseert de dagelijkse gang van zaken voor jouw team, je verdeelt taken en lost problemen op.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Met de opleiding Beveiliger op niveau 3 wordt je breed opgeleid tot allround beveiliger en klaargestoomd voor een spannend beroep in de beveiligingssector. Je leert een gastvrije en faciliterende houding aan te nemen en om te werken als coördinator.

Jij voorkomt je dat er ongewenste dingen gebeuren. Denk aan diefstal, brand of vernieling. Je zorgt dat mensen zich aan de regels houden. Ook pak je zaken als overlast en vervuiling aan. Soms moet je mensen aanspreken op hun gedrag. Tijdens de opleiding leer je hier alles over.

Je krijgt theorie- en praktijklessen. Daarin komt alles aan bod waarmee je als beveiliger te maken kunt krijgen. Ook krijg je Nederlands, Engels, rekenen, sport, sociale vaardigheden en loopbaan & burgerschap. Je leert op je eigen niveau en krijgt alle aspecten van het beroep beveiliger op verschillende manieren aangeboden: door theorie, door simulatie, door mee te draaien in de praktijk en door te reflecteren.  

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Je zorgt voor een veilige omgeving en voorkomt incidenten en calamiteiten. Ook adviseer je je leidinggevende en de klant over de te nemen beveiligingsmaatregelen. Je bent aanspreekpunt en ondersteunt je collega’s bij het uitvoeren van hun taken. Het analyseren van digitale informatie en databeveiliging valt ook onder je werkzaamheden.

De opleiding Beveiliger is een brede opleiding waarmee je in de beveiligingssector aan de slag kunt.

Denk bijvoorbeeld aan evenementenbeveiliging, winkelsurveillance, kantoorpanden, beveiliging op industrieterreinen of de havenbeveiliging. Of beveiliging in pretparken, ziekenhuizen en musea. Beveiligers zijn overal nodig!

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een vakopleiding (niveau 3) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Let op:

Tijdens de opleiding ga je op stage. Voordat je stage gaat lopen, vindt een screening door de korpschef van de politie plaats (antecedentenonderzoek). Er wordt bekeken of je voor de rechter hebt moeten verschijnen en/of bent veroordeeld tot een taak, gevangenisstraf en/of geldboete. Hiermee wordt gekeken of je voldoende betrouwbaar wordt geacht voor beveiligingswerkzaamheden. Ook wanneer je meerdere aantekeningen in het justitiële documentatiesysteem hebt, kan de korpschef van de politie besluiten je geen toestemming te verlenen.

Als bovengenoemde op jou van toepassing is, adviseren wij je je niet aan te melden voor de opleiding, omdat je geen toestemming van de politie krijgt om stage te lopen binnen de beveiligingsbranche. Stage is een verplicht onderdeel van de opleiding. Als gedurende de opleiding blijkt dat je niet door de screening komt, zal jij je opleiding niet kunnen afronden en wordt de onderwijsovereenkomst ontbonden.

Bij twijfel, bel voor je aanmelding de politie, afdeling Korpscheftaken 0900-8844.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Gastvrij, verbinden, lef en ondernemen zijn de kernkwaliteiten als beveiliger. En je moet sterk in je schoenen staan. Je ziet er netjes en verzorgd uit, je bent sociaal en vriendelijk en je kunt mensen netjes te woord staan. Beveiligen is een verantwoordelijke taak. Je bent betrouwbaar, communicatief vaardig en je kunt goed luisteren. Beveiligen doe je niet alleen, dus je bent een ijzersterke teamplayer. Als beveiliger ben je bereid om in de avonden, nachten en weekenden te werken.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2020/2021.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1202,-.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer €500 euro aan kleding en boeken. Je wordt geadviseerd om een laptop aanschaffen.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
    (de uiterste aanmelddatum van 1 april voor mbo-opleidingen is vanwege de coronamaatregelen verlengd naar 1 mei).
  • je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Leerwerk - en stagebedrijven

Leerwerk - en stagebedrijven

Tijdens de opleiding loop je op meerdere momenten stage. Tijdens je stage word je begeleid door een praktijkopleider van het stagebedrijf en een stagebegeleider van school. Je stagebegeleider is je eerste aanspreekpunt. Je begeleider volgt je ontwikkeling in het leerbedrijf en gaat na of je nog op schema bent. Als je tijdens je stage tegen een probleem aanloopt, dan neem je contact op met je begeleider.

Voor het vinden van een stage ben je zelf verantwoordelijk. Via stagedocenten.s-bb.nl vind je een overzicht van erkende leerbedrijven.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met het diploma Beveiliger op niveau 3 kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Je kunt denken aan de opleiding Facilitair leidinggevende luchthaven, Manager ondernemer horeca, Meewerkend horeca ondernemer of Hospitality manager.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek jij een andere opleiding op niveau 3?
Misschien is de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid iets voor je.

Sluit

Aanmelden

Crebo
25691
Niveau
3
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
augustus 2021