mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

ss Rotterdam: studeren op een schip!

Albeda Horecacollege kent bijzondere opleidingslocaties. Zo werken Albeda en het ss Rotterdam al jaren succesvol samen aan het opleiden van horecastudenten aan boord van het schip. Op het ss Rotterdam leren koks en gastheren en -vrouwen in opleiding hun vak in de praktijk. Docenten, leermeesters en managers werken intensief samen om ervoor te zorgen dat studenten de opleiding glansrijk en succesvol afronden om vervolgens met een voorsprong de volgende stap te kunnen zetten op de arbeidsmarkt of richting een vervolgopleiding.
 

De student staat centraal
Het ss Rotterdam heeft al vanaf het begin maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De student staat dan ook centraal in deze unieke leerwerkplek. In de speciaal ingerichte leslokalen aan boord leert een student zowel de praktijk als de theorie van het vak. Horeca-studenten van de opleiding Zelfstandig werkend kok werken in de keukens van de restaurants Lido en de Club Room. De studenten van de opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw werken hier in de bediening. Welkom aan boord!

“Als ik hierheen loop is het altijd weer zo leuk om dat grote schip te zien: het is hier zo anders dan in een echte school met allemaal van die klaslokalen. Op een schip studeren? Wie had dat gedacht.”

Over het ss Rotterdam
Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht. Het ss Rotterdam is een hotel, heeft restaurants, bars en een terras en is een bijzondere evenementenlocatie.

Bekijk welke opleidingen we aanbieden op het ss Rotterdam.