Veelgestelde vragen over de 3-jarige bbl-opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4

Wat wordt mijn lesdag?
Dinsdag

Wat is mijn eerste lesdag?
De eerste lesdag is op 7 september 2021.

Hoe meld ik mij aan?
Je werkgever meldt je aan via deze site. Wij adviseren om samen met je werkgever de aanmelding te doen. Er worden namelijk zowel gegevens van jou als van de werkgever gevraagd.

Wat gebeurt er nadat mijn werkgever mij heeft aangemeld?

  • De administratie verwerkt jouw aanmelding.
  • Je stuurt na je aanmelding in een mail naar [email protected] een kopie diploma en cijferlijst van je hoogst genoten opleiding.
  • Wij sturen digitaal een onderwijsovereenkomst (OVK) naar jouw privémail en een praktijkovereenkomst (POK) naar jouw privémail én het mailadres van je werkgever. Deze overeenkomsten dienen digitaal te worden ondertekend, dan vindt de inschrijving plaats.
  • Hiervan krijgen jij en je werkgever een bevestiging, dat inschrijving is gelukt.
  • Wij controleren of we alle gegevens compleet aangeleverd hebben gekregen. Als dit zo is, dan krijg je een mail van de ICT-helpdesk van Albeda, waarin je een studenten-emailadres ontvangt, om vervolgens je wachtwoord te kunnen aanmaken. Vanaf dat moment sturen we alles naar je studentenmail!

Hoe maak ik een wachtwoord aan?
Als het goed is heb je een mail van onze ICT Helpdesk ontvangen, waarin jou wordt verzocht een account aan te maken. Je gebruikersnaam is je studentennummer. Je studentenmail is dan [email protected] Ga naar portaal.albeda.nl en log in met je aangemaakte account. Je ziet dan linksboven 9 vierkantjes. Als je daar op klikt dan zie je verschillende Microsoft apps, waaronder Outlook.

Wat als ik geen mail van de ICT of van de administratie heb ontvangen?
Check voor de zekerheid je Ongewenste mailbox en je Onbelangrijke mailbox. Staat de mail ook niet daar in, mail dan naar [email protected] voor problemen met het aanmaken van je account en [email protected] voor administratieve zaken.

Wanneer hoor ik in welke klas ik ben geplaatst?
Je ontvangt in de week van 30 augustus de introductiebrief op je studentenmail. Hierop staat de tijd van de eerste lesdag en in welke klas je bent geplaatst.

Hoe kan ik zien of mijn werkgever erkend is?
Op www.stagemarkt.nl kun je zoeken naar de locatie waar je werkt of gaat werken. Je kunt dan zien of het leerbedrijf erkend is voor jouw opleiding. Je kunt alleen een BBL-opleiding volgen als het leerbedrijf erkend is voor jouw opleiding.

Wat is een SBB-nummer ook wel ID-nummer of relatienummer genoemd?
Dit is het nummer dat door SBB is gegeven aan de locatie waar jij gaat werken. SBB is de organisatie die erkenningen afgeeft aan leerbedrijven.

Hoe kom ik aan mijn leermiddelen?
Je krijgt op de eerste lesdag instructie over hoe je je leermiddelen kunt bestellen.

Heb ik een laptop nodig?
Een laptop of tablet wordt dringend aangeraden. Daarbij is het belangrijk, dat je device voldoet aan bepaalde eisen

Waar kan ik mijn rooster zien?
Zodra je in een klas bent geplaatst, kun je je rooster zien op www.albeda.nl/roosters of portaal.albeda.nl en dan naar Roosters. Het reguliere rooster gaat pas in op 13 september. Volg dus pas vanaf dat moment de website. Voor de eerste lesdag volg je de tijden die op de brief staan.