mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Aanmelden

Aanmelden en kennismaking (intake)

Aanmelden
Heb je een opleiding gekozen en wil je je hiervoor aanmelden? Dit gaat als volgt: In het opleidingsoverzicht selecteer je de opleiding van jouw keuze. Klik daar op de aanmeldknop om je direct aan te melden voor deze opleiding. Na je aanmelding krijg je een bevestiging via de mail.  De opleiding van jouw keuze neemt contact met je op om je uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek (intakegesprek).

Kennismakingsgesprek en -activiteiten
We willen graag met je kennismaken en nodigen je daarom uit voor een gesprek of activiteit. Soms is het gesprek of de activiteit individueel, soms in groepsverband. Tijdens de kennismaking kun je jouw vragen stellen. We bespreken ook of je extra ondersteuning of passend onderwijs nodig hebt tijdens je studie.  We kijken samen of de door jou gekozen opleiding bij je past en of je nog steeds achter je keuze staat. Natuurlijk zijn je ouders/verzorgers van harte welkom om mee te komen. Heb je vragen over het kennismakingsgesprek of de - activiteit? Neem dan contact op met de opleiding waar je je voor hebt aangemeld. Je vindt de contactgegevens in de uitnodigingsbrief.

Audities en testen
Voor sommige opleidingen doe je auditie, bijvoorbeeld voor dans, muziek en theater. Andere opleidingen vragen je een test te doen. Een voorbeeld hiervan is de sporttest voor de sportopleidingen. Als een auditie of test voor jouw opleiding van toepassing is, lees je dat in de uitnodiging voor je je kennismaking. De uitkomst van de audities of testen, bepaalt uiteindelijk of je bij de opleiding wordt geplaatst.

Studiekeuzeadvies
Nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding, doe je mee aan de verplichte kennismakingsactiviteiten. Hierna krijg je van de opleiding een studiekeuzeadvies. In het advies houden we rekening met jouw talenten, je motivatie en je interesses, zoals je die tijdens het kennismakingsgesprek hebt aangegeven. Lees meer over het studieadvies in onderstaande folder.

Alle stappen voor het aanmelden voor een mbo-opleiding
Lees hier alle stappen voor het aanmelden voor een mbo-opleiding  in één handig document (pdf). 
De medewerkers van het Studie info punt leggen je in deze video precies uit wat je kunt verwachten.
 

Meer informatie

Vragen?

Studie info punt

Heb je vragen over aanmelden of recht op toelating? Neem dan contact op met de voorlichters van ons Studie info punt. Contact opnemen kan op verschillende manieren:

  • Bel: 010 290 10 20
  • Mail: [email protected]
  • Kom langs: Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam

Downloads