mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

tekst bij foto

Albeda Startcollege

Albeda Startcollege biedt entree onderwijs aan op niveau 1, voor jongeren en volwassenen die geen diploma hebben of die na het praktijkonderwijs nog meer willen en kunnen leren. Wij vinden het belangrijk dat je een persoonlijke leerroute volgt. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je leert vooral in de praktijk.

Leerbedrijf 
Elke mbo-opleiding bij Albeda bestaat uit theorie- en praktijklessen op school en beroepspraktijkvorming (bpv) binnen een erkend leerbedrijf. Een student kan niet afstuderen zonder beide onderdelen afgerond te hebben. Het doel van de beroepspraktijkvorming (bpv) is de student voor te bereiden op de latere beroepsuitoefening. Albeda heeft daarvoor heel veel contact met bedrijven die als leeromgeving fungeren voor onze studenten. 

Voorwaarden leerbedrijf 
Een erkend leerbedrijf voldoet aan enkele voorwaarden, zoals: een goede en veilige werkplek voor de student waar hij/zij ervaring opdoet met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Daarnaast is er een praktijkopleider op de werkvloer die de student begeleidt. 

Ervaring en routine 
Het hoofddoel van de bpv is de student ervaring en routine op te laten doen. Deze vier speerpunten zijn belangrijk voor de beroepspraktijkvorming:  

  1. Leren werken binnen een arbeidsorganisatie 
  2. Leren in de praktijk en theorie en kennis van de betreffende beroepsrichting opdoen 
  3. Communicatief sterker worden 
  4. Voor anderstalige studenten geldt daarnaast het speerpunt taalverwerving; algemeen en specifiek op de beroepsrichting

Algemene informatie

Informatie per cluster