mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Werken en leren (bbl-opleidingen)

Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Een bbl-opleiding is een reguliere mbo-opleiding waarbij uw medewerker drie á vier dagen bij uw bedrijf werkt en één dag, of meerdere dagdelen, naar school gaat. Een bbl-opleiding bestaat voor ongeveer een vierde uit begeleide onderwijsuren en ongeveer drie vierde uit beroepspraktijkvorming. Hierdoor bouwt uw medewerker veel praktijkervaring op in uw bedrijf.

Voor wie?
Een bbl-opleiding is zeer geschikt voor medewerkers die zich verder willen ontwikkelen in hun loopbaan en een opleiding willen combineren met hun baan. Doordat de theorie direct in de praktijk wordt gebracht, is een bbl-opleiding direct praktisch toepasbaar. Uw werknemers kunnen zich op deze manier blijven ontwikkelen en hun carrièrekansen vergroten.

Ook voor jongeren die willen starten met een mbo-opleiding en graag willen werken, is een bbl-opleiding een goede keuze. Het is mogelijk om te starten met een bbl-opleiding als er een arbeidscontract is bij een erkend leerbedrijf. Wie weet past deze bbl-student na afronding van de opleiding perfect als medewerker in uw bedrijf.

Subsidie voor werkgever
Een voorwaarde voor het opleiden van medewerkers in de bbl, is dat uw bedrijf erkend moet zijn als leerbedrijf. Erkenning hiervoor kunt u aanvragen via SBB. Lees meer over erkenning. U kunt subsidie aanvragen voor de weken waarin daadwerkelijk begeleiding bij de beroepspraktijkvorming van de bbl-opleiding heeft plaatsgevonden.

Bekijk deze subsidieregeling.

Begeleiding
Een goede begeleiding voor uw werknemer is belangrijk om de opleiding met succes te doorlopen en af te ronden. Onze bpv-begeleider onderhoudt minimaal drie maal per schooljaar contact met uw praktijkopleider en de student. Op school wordt de student begeleid door betrokken docenten en mentoren. 

 

Meer informatie