mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Studenten volgen een les
Studenten treden op

Stichting House of Knowledge

Stichting House of Knowledge is een muzikaal platform welke zich richt op het begeleiden en ondersteunen van uitzonderlijk talent binnen de performing arts. Door middel van het aanbieden van individuele en op maat gemaakte ontwikkelingstrajecten helpt House of Knowledge getalenteerde muziek -en dans-acts om zichzelf te professionaliseren en te excelleren binnen hun vakgebied, met als doel het optimaal benutten van hun talent(en) in het beroep van Artiest. House of Knowledge werkt graag samen met (nieuwe) acts die zich laten inspireren door een breed scala aan muzikale invloeden. Kwaliteit, authenticiteit en gretigheid zijn hierbij de belangrijkste kernwoorden. House of Knowledge is dit schooljaar weer actief binnen Albeda College Muzikant Producer. Waarin ze verantwoordelijk zijn voor de praktijkbegeleiding van de student.

Naast het verder faciliteren van de artistieke en zakelijke ontwikkeling van talent, kan House of Knowledge ook de boekingen, productie en advisering rondom de acts verzorgen. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten: enerzijds doen de studenten relevante praktijkervaring op, terwijl de inzetbaarheid van deze studenten anderzijds van toegevoegde waarde is voor diverse podia en events. House of Knowledge fungeert hiernaast als adviesorgaan voor (gemeentelijke) instellingen en bedrijven in de performing arts en op het gebied van jongerencultuur en educatie.

Masters
Om toptalent op de juiste manier te kunnen ondersteunen, werkt House of Knowledge nauw samen met zogeheten masters: experts uit de praktijk die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en die de rol van mentor bekleden. Zo kunnen ze vanuit hun eigen ervaring hun kennis en skills overdragen en als inspiratiebron dienen voor talentvolle jongeren.

Know the Ledge
Om de talenten te inspireren en verder te ontwikkelen, organiseert House of Knowledge in samenwerking met LantarenVenster en North Sea Round Town de jaarlijkse hiphopshowcase Know The Ledge. Hiervoor worden acht zeer getalenteerde MC's en vocalisten geselecteerd en klaargestoomd om samen met een live band hun nummers ten gehore te brengen. Voor deze upcoming vocalisten is dit een unieke kans om met een live band te spelen en om één op één te kunnen connecten met de masters. De programmering van North Sea Round Town is daarnaast onderdeel van het meerdaagse North Sea Jazz Festival, 's lands grootste festival op het gebied van jazz, blues, funk, soul, (hiphop)showcase, R&B en aanverwante crossovers.

Bekijk de aftermovie van de voorgaande editie van Know The Ledge.

Contact
Voor meer informatie over de werkwijze, mogelijkheden en boekingen kijk je op https://ofknowledge.house of kun je contact opnemen.

House of Knowledge
Delftsestraat 17A-6 
3013 AC Rotterdam
Tel: +31 6 13 66 91 64
Email: [email protected]