mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

NK MBO ploeg 2017

MBO NK'S

In het mbo worden jaarlijks vijftien tot twintig Nederlandse Kampioenschappen voor studenten georganiseerd. Albeda doet al enkele jaren met studenten mee aan de diverse NK's. Aan de NK's mogen scholen deelnemen die lid zijn van het platform Bewegen en Sport.

Het platform Bewegen en Sport wil een structurele implementatie van schoolsport en een structurele samenwerking met de sportwereld (sportaanbieders). Onder schoolsport wordt verstaan elk sportaanbod op of via school zoals schoolsporttoernooien (waaronder NK’s), sport- en beweeglessen of clinics en ook sportkaderopleidingen of de begeleiding van topsporters.

Albeda doet al jaren succesvol mee aan de Nederlandse Kampioenschappen met meerdere sporten zoals voetbal, korfbal, hockey, handbal, volleybal en basketbal. Afgelopen schooljaar zijn we als Albeda overall op de 4e plaats geëindigd. Die plaats gaan we dit  schooljaar verdedigen. En wie weet kunnen we dit jaar nog hoger eindigen!

Het mooie aan de NK'S is, dat sporters van andere opleidingen ook kunnen meedoen. Sporten waar studenten aan mee kunnen doen zijn onder andere: zaalvoetbal, turnen, freerunning, skeeleren, basketball, beachsoccer, veldvoetbal, tafeltennis, judo, volleybal, karate, dance, korfbal, beachvolleybal, zwemmen, badminton en veldhockey.

Wil je je opgeven? Stuur dan een mail naar Kees-Jan Oppe [email protected]

Wil je meer weten wanneer de NK'S gehouden worden klik dan hier. Op deze pagina van het Platform Bewegen en Sport vind je alle informatie over wanneer en waar de wedstrijden plaatsvinden, tevens blijf je op de hoogte van de uitslagen.