mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Stage

De bpv - oftewel stage - is de plek waar studenten kennismaken met het werkveld. Ze ervaren hoe alles er aan toe gaat bij bijvoorbeeld een thermen, een wellness centre of een schoonheidssalon.

De Tuinen Zuidplein

De Tuinen Zuidplein

Naam: Suely Wuyts
Leeftijd: 16 jaar
Loopt stage bij: De Tuinen Zuidplein in Rotterdam

Suely: “Ik zit nu in het eerste jaar van de opleiding tot schoonheidsspecialist. Ik loop stage bij de gezondheidswinkel De Tuinen Zuidplein in Rotterdam. Ik heb het er erg naar mijn zin. Ik leer veel verschillende dingen en heb leuke collega’s.

Het is leuk dat ik verschillende dingen mag doen. Zo ben ik op mijn stage bezig met kassadraaien, vakken vullen, datumcontrole en natuurlijk ook met mensen in de winkel helpen. De verzorgingsproducten die de Tuinen aanbiedt vind ik interessant en leuk om mee bezig te zijn.

Ook al leer je in een winkel andere dingen dan wanneer je in een schoonheidssalon stage zou lopen, vind ik dit een hele nuttige ervaring. Kennis van natuurlijke verzorgingsproducten en levensmiddelen komen later goed van pas als schoonheidsspecialist.

Sauna Thalasso-Beautycenter Thermen Barendrecht

Thermen Barendrecht

Naam: Suzanne den Ouden
Leeftijd: 18 jaar
Loopt stage bij: Sauna Thalasso-Beautycenter Thermen Barendrecht

Suzanne: “Ik loop nu bijna een jaar stage bij Sauna Thalasso-Beautycenter Thermen Barendrecht. Ik werk op de afdeling beauty als schoonheidsspecialiste. Ik geef gezichtsbehandelingen, verschillende massages, totaal behandelingen en algenpakkingen. Elke maand heeft Thermen Barendrecht een nieuwe actie. Het is dus van alles wat en daarom vind ik het zo leuk, de afwisseling. Ook heb ik het zo naar mijn zin omdat het stuk voor stuk vriendelijke mensen zijn. Dat vind ik erg belangrijk. Zodra je alle behandelingen in de vingers hebt, mag je op de planning worden gezet en werk je helemaal mee in het team. Er wordt best veel van je gevraagd, het is hard werken en vooral op tijd werken. Maar ook hartstikke leuk en vooral leerzaam.” 

Vitalite Skin Care in Barendrecht

Vitalite Skin Care

Naam: Melissa de Groot
Leeftijd: 19 jaar
Loopt stage bij: Vitalite Skin Care in Barendrecht

Melissa: “Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding en loop stage bij schoonheidssalon Vitalite Skin Care in Barendrecht. Elke woensdag en zaterdag heb ik mijn eigen klanten en geef ik huidverbeterende behandelingen. Daarnaast geef ik de klanten een passend huidadvies en stel ik samen met Vitalite Skin Care een behandelplan op. Ik ben erg blij dat ik bij Vitalite Skin Care terecht ben gekomen. Ik  leer veel en ik krijg binnen het bedrijf de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen”.

Stage in het buitenland
De afgelopen jaren zijn meerdere studenten van niveau 4 op stage gegaan in het buitenland. Op Malta, Curaçao en Mallorca konden zij hun vakkennis in een welness centre laten zien. Leerzaam, een onvergetelijke ervaring en goed voor het curriculum vitae. Studenten mogen zelf een stageplek zoeken, maar Albeda heeft zelf inmiddels ook contacten gelegd met een aantal prachtige stageplekken.

Malta   Malta