mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Jonge man zit aan bureau te werken

Facilitair leidinggevende

Over de opleiding
Het bieden van een geweldige ervaring aan je gasten wordt steeds belangrijker. Daarom is veel vraag naar goed opgeleide, servicegerichte facilitair leidinggevenden. Tijdens deze opleiding leer je over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van service en beleving en ontwikkel jij de juiste vaardigheden om een goede manager te zijn. Dus heb je de ambitie om leiding te geven in een levendige omgeving waar gastvrijheid, communicatie en instructies geven een belangrijke rol spelen? Dan is de opleiding Facilitair leidinggevende echt iets voor jou.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Tijdens de opleiding leer je welke kennis en vaardigheden je nodig hebt om als facilitair leidinggevende leiding te geven aan facilitaire diensten zoals catering, bijeenkomsten & evenementen, voorraadbeheer & logistiek, huisvesting & inrichting, onderhoud & beheer en veiligheid. Je leert ontwikkelingsgericht waarbij je met je medestudenten samenwerkt aan projecten uit de praktijk. Bedrijven en instellingen uit de omgeving zijn jouw werkgever/opdrachtgever.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Je wordt voorbereid op een veelzijdige baan binnen verschillende nationale en internationale bedrijven en instellingen zoals (facilitair) management bij hotels, in restaurants en bars, in ziekenhuizen, de catering of in de zorg en verpleeghuizen. Welke specialisatie je ook kiest, alles draait om gastvrijheid!

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van de volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
  • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Je wordt opgeleid voor een leidinggevende functie binnen de facilitaire dienst. Je wordt (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. Je stuurt de facilitair medewerkers aan, zorgt voor een goede planning en lost problemen op. Dankzij jouw inzet loopt alles in en om het gebouw op rolletjes. Daarvoor moet je wel wat in huis hebben. Je hebt een brede kennis van zaken, kunt goed organiseren en mensen enthousiast maken voor hun werk. Je bent flexibel, dienstverlenend en in staat om belangen af te wegen.
 

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2023/2024.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1357,-.

Ben je 18+ of word je binnenkort 18? Dan kun je studiefinanciering, een studentenreisproduct en misschien een aanvullende beurs krijgen.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 775 euro aan kleding en boeken.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Leerwerk- en stagebedrijven

Leerwerk- en stagebedrijven

Tijdens de opleiding loop je stage om de geleerde kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen in de praktijk. Je wordt hierbij begeleid door een stagebegeleider van de opleiding. Hij of zij is jouw aanspreekpunt en volgt samen met de praktijkopleider vanuit het bedrijf je ontwikkelingen in het leerbedrijf.

Je zoekt zelf naar een stageplek bij een erkend leerbedrijf. Kijk voor een overzicht van erkende leerbedrijven op: stagemarkt.nl.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Met dit diploma kun je doorstromen naar hbo-opleidingen zoals Hospitality management, Facility management en Personeelsmanagement.
 

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Past de opleiding Facilitair leidinggevende toch niet helemaal bij je? Kijk dan eens bij deze opleidingen:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25608
Niveau
niveau 4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
februari, augustus
Opleidingstype
Mbo

Blogs

Alle blogs