mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

De groep studenten
Wethouder versnel

Wethouder Versnel spreekt Albeda-studenten toe bij uitreiking AanDeBak-garanties

Op donderdag 18 april vond de uitreiking AanDeBak-garanties plaats in Theater Zuidplein. De uitreiking werd gepresenteerd door Cecilia Adriaanse van Albeda College Sociaal & Pedagogisch werk en jongerenwerker Jermaine Ferrier. Bijna 60 studenten (gespecialiseerd) pedagogisch medewerker, (persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg, verpleegkundige, verzorgende-IG, helpende/dienstverlening zorg & welzijn uit Rotterdam-Zuid ontvingen een AanDeBak-garantie. Dit jaar zijn er voor het eerst AanDeBak-garanties uitgereikt aan studenten van de opleiding Dienstverlening zorg & welzijn en Maatschappelijk werk. 

Toespraak wethouder 
Ook waren er diverse sprekers, waaronder Vincent de Noord, Imelda de Sterke en wethouder Tim Versnel. Tim Versnel is wethouder van Werk & Inkomen. Hij sprak de studenten toe: “Jullie zijn ‘the lucky few’. Je hebt niet alleen een uitzonderlijk verstandige keuze gemaakt met deze studie, je bent ook nog eens zeker van werk.” 

Zekerheid 
Gaan voor een baan organiseert jaarlijks een feestelijke uitreiking van de AanDeBak-garanties voor jongeren op Zuid die willen werken in de zorg of de kinderopvang. Met de AanDeBak-garantie zijn studenten zeker van een baan zodra ze hun opleiding met een diploma afronden. De Rotterdamse kinderopvang- en zorgorganisaties die daar garant voor staan, reikten de certificaten persoonlijk uit.  

Al bij de start van hun mbo-opleiding hebben studenten de garantie dat ze aan het eind van die opleiding een baan hebben bij een van de werkgevers die zich hebben aangesloten bij het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Inmiddels doen ruim 100 bedrijven in acht sectoren mee. Jaarlijks zijn er nu ruim 700 AanDeBak-garanties beschikbaar. 

Bekijk voor meer informatie over de AanDeBak-garanties: https://aandebakgarantie.nl/