mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Vredesdialoog

Vredesdialoog: medewerkers in gesprek met burgemeester

In een streven naar begrip, respect en dialoog te midden van de complexe situatie tussen Palestina en Israël, organiseerden Albeda voor haar medewerkers een constructieve vredesdialoog. Dit unieke initiatief, georganiseerd door het Programmabureau Strategie & Gelijke kansen van Albeda en Stichting Confro, bood een platform voor open gesprekken en reflectie over het lopende conflict in het Midden-Oosten.

Ik vond het leerzaam en bevredigend. Een dialoog met de burgemeester die zoveel kennis heeft was heel inspirerend – Moha Sialiti.

In aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb gingen medewerkers in gesprek en was er gelegenheid om hun perspectieven, ervaringen en gedachten over het Palestina-Israël vraagstuk te delen. Door middel van respectvolle gesprekken hopen de betrokkenen begrip te vergroten en ruimte te creëren. De dialoog werd gemodereerd door Aloali Kananpour van Stichting Confro.

Vredesdialoog 2

Open communicatie
Albeda gelooft in het belang van open communicatie en het bevorderen van een inclusieve school. Dit initiatief benadrukte ons streven naar diversiteit, respect en begrip binnen onze organisatie.

Als docent voel ik mij de burgemeester van mijn klas, je moet er zijn voor alle studenten. Ik vond het inspirerend om de burgemeester van een wereldstad als Rotterdam eens te horen over zo’n ingewikkelde kwestie tussen Israël en Hamas – Reneé Audier.