mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Het team MBO rechten met het het Fast Track Legal traject
Het team van Albeda YOU
Het Master Teacher Leader team van Albeda Zorgcollege
Het team Verpleegkunde met het project mentale en fysieke weerbaarheid

Vier teams van Albeda in de race voor onderwijsteam van het jaar!

De spanning stijgt binnen de gangen van Albeda, want maar liefst vier teams zijn in de race voor de prestigieuze titel van onderwijsteam van het jaar. Op 13 mei zal het Orpheus Theater in Apeldoorn het decor vormen voor deze spannende prijsuitreiking, georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond (AOb) en de Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO).

“De teams van Albeda hebben zich genomineerd door mooie prestaties neer te zetten en de nominaties zijn een ware erkenning voor hun toewijding aan studenten en hun innovatieve benaderingen. Wij zijn trots op onze collega’s!”, aldus Simone Fredriksz, lid college van bestuur Albeda.

Logo onderwijsteam

Hier zijn de genomineerde teams:

Team MBO Rechten met het Fast Track Legal traject van Albeda College Economie en Ondernemen (CEO)
Het Fast-track Legal traject biedt een versnelde leerroute voor studenten die zich willen laten uitdagen in de opleiding MBO rechten om vervolgens door te stromen naar de hbo-opleiding Rechten. In maar liefst drie jaar behalen zij hun mbo niveau 4 diploma en hun propedeuse op het hbo, wat zorgt voor een zachtere landing op het hbo. Meer weten? Mail naar onderwijsleider Okan Öztürk [email protected]

Team YOU van Albeda
YOU is een instroomprogramma van Albeda voor (aankomende) studenten die nét dat persoonlijke zetje nodig hebben om op het mbo te starten óf de stap naar werk(traject) te zetten.
YOU is een dynamisch programma waarbij jongeren in hun kracht gezet worden en de regie over hun bestaan terugkrijgen. YOU-members worden begeleid door hbo-studentcoaches (peer-to-peer coaching), trainers en loopbaanbegeleiders van Albeda. Ook na het programma blijven de coaches in contact met hun deelnemers en bieden begeleiding en ondersteuning waar nodig. Meer weten? Mail naar Janne Wijk, projectleider YOU [email protected].

Team Verpleegkunde met het project Mentale en fysieke weerbaarheid van Albeda Zorgcollege
Door middel van dit project heeft het team Verpleegkunde zich laten gelden door studenten te ondersteunen in zowel hun mentale als fysieke welzijn, een essentiële vaardigheid in het verpleegkundige vakgebied. Ontmoet het gepassioneerde onderwijsteam van de Rosestraat Verpleegkunde opleiding. In dit filmpje vertellen de teamleden over het fantastische project 'Weerbaarheid'! Wil jij dat jouw studenten ook profiteren van dit inspirerende project? Aarzel niet om contact op te nemen met Judith van Driel via [email protected] of Karen Metske via [email protected]. Wij staan klaar om met je mee te denken!

Het Master Teacher Leader team van Albeda Zorgcollege
Dit team overstijgt de grenzen van traditioneel onderwijs door crebo-overstijgend te werken aan onderwijsinhoudelijke vraagstukken, waardoor ze een verschil maken.  Samen werkt het team als een professionele leergemeenschap en delen de teamleden hun expertise binnen het eigen team. Wil je meer weten? Wil je meer weten? Neem dan contact op met Irene Kok via [email protected].  

Top 10 en dan?
De jury zal nu aan de slag gaan met het beoordelen van de inzendingen van genomineerde teams van de roc's in Nederland. Op 22 maart zal de top 10 bekend worden gemaakt. Deze teams krijgen de kans om in een openbare pitch van maximaal vijf minuten te tonen waar ze het meest trots op zijn. Op basis van deze presentaties zal de jury, bestaande uit een docent, een student, een lid van een college van bestuur en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf, de top drie selecteren en uiteindelijk een winnaar kiezen. Het winnende team zal worden onthuld tijdens het gala 'Dit is Mbo' op 13 mei 2024. Zij zullen een jaar lang de prestigieuze titel van Onderwijsteam van het Jaar dragen, een erkenning voor hun voortdurende inzet en inspirerende bijdrage aan het onderwijslandschap.