mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

twee van de vier studenten op het podium

Vier Albeda-studenten in landelijke finale van 'Wijzer met Geldzaken'

Vier Albeda-studenten - Nancy, Kayra, Shreya en Malika van de opleidingen Allround business assistent en Business and control specialist - stonden met hun idee 'Don't go broke, trying to look rich – the game’ in de landelijk finale van 'Wijzer met Geldzaken’. Dit is een spel om jongeren te laten zien dat het heel belangrijk is om geld te sparen en niet zo snel uit te geven. De vier dames volgen hun opleiding bij Albeda College Economie & Ondernemen op de locatie Vlaardingen.

Pitch
Zes groepen studenten stonden met hun ideeën in de landelijke finale van ‘Wijzer met Geldzaken’ op vrijdag 15 maart in de Beurs van Berlage. De Albeda-studenten hielden een toffe pitch over hun game voor de jury en voor een volle zaal met andere studenten, docenten, supporters, familie en vrienden. Kayra: ”In ons spel moeten jongeren raden welk product merkloos is en welk product van een bekend merk is. Dit kan een leuke en interactieve manier zijn om jongeren bewust te maken van de waarde van merkloze producten en hoe ze vergelijkbaar zijn met, of zelfs beter dan, merkproducten”. Na de zes pitches werd bekend gemaakt dat de Albeda-studenten uit Vlaardingen de gedeelde twee en derde prijs hebben gewonnen. Feest natuurlijk.      

Financiële verleidingen voorkomen
Albeda College Economie & Ondernemen, locatie Vlaardingen had in februari een projectweek die in het teken stond van de Week van het Geld met daarin gastlessen, excursies en bezoeken aan musea. Daarnaast moesten de studenten in groepjes een campagne bedenken om financiële verleidingen het hoofd te bieden. Nancy Saleh, Malika Sigel, Shreya Dipai en Kayra Sayim bedachten toen hun gave spel. Nancy: “Heel veel jongeren weigeren merkloze kleding te dragen, omdat het niet even lauw/cool is als merkkleding. Kijk niet alleen naar spullen en eten van een merk, maar kijk of de prijs/kwaliteit in goede verhouding staan met elkaar”.

Enorm trots
We zijn enorm trots op de creativiteit en toewijding van onze studenten en docenten. Hun deelname aan de Week van het Geld en hun plek op het podium getuigt van hun talent en betrokkenheid bij financiële projecten en uitdagingen. We horen vast nog veel van deze creatieve en proactieve studenten.

Meer informatie
Voor al uw persgerelateerde vragen kunt u contact opnemen met: Rateb Abawi, strategisch adviseur en woordvoerder bij Albeda.
E-mail: [email protected]
Telefoon: 06 38 55 7679