mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

In gesprek

Verbetering transitie entreestudenten naar arbeidsmarkt

Op woensdag 24 januari hebben de gemeente Rotterdam, Albeda Startcollege, Lentiz, LIFE College, STC en Zadkine Startcollege samen met studenten uit de regio Rijnmond een event georganiseerd om terug te blikken op de Verbeteragenda Entree. Deze agenda is in 2021 gestart met als doel de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid rond entreestudenten structureel te versterken.

Tijdens het event werden verschillende presentaties gegeven over onderwerpen als peer to peercoaching, werknemersvaardigheden, stagebemiddeling en video solliciteren. Ook waren er panelgesprekken met studenten. Uit deze presentaties en gesprekken bleek dat samenwerking tussen alle betrokken partijen van groot belang is om entreestudenten een goede start te geven op de arbeidsmarkt.

De studenten die deelnamen aan het event waren enthousiast over de samenwerking. Zij gaven aan dat ze het fijn vinden om te horen dat er mensen zijn die zich inzetten om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

De Verbeteragenda Entree zal de komende jaren worden voortgezet. De betrokken partijen willen de samenwerking verder versterken en nieuwe initiatieven ontwikkelen om entreestudenten nog beter te ondersteunen.

Bent u als bedrijf geïnteresseerd om deel uit te maken van de Verbeteragenda Entree? Neem dan contact op met stagemakelaar Esther de Paus, [email protected].