mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

De 2 teams

Twee onderwijsteams van Albeda in de top 3 van de verkiezing ‘Mbo-team van het jaar’!

Na spannende pitches is woensdagavond 24 april bekend gemaakt dat maar liefst twee teams van Albeda bij de top 3 zitten van de verkiezing mbo-team van het jaar. We zijn enorm trots op het team YOU en het team Verpleegkunde Rosestraat. Op het gala ‘Dit is mbo’ op 13 mei 2024 vindt de prijsuitreiking plaats en wordt bekendgemaakt welk team zich ‘Onderwijsteam van het jaar’ in het mbo mag noemen. YOU is een instroomprogramma van Albeda voor (aankomende) studenten die nét dat persoonlijke zetje nodig hebben om op het mbo te starten óf de stap naar werk(traject) te zetten. Het team Verpleegkunde liet zich gelden met het onderwijsprogramma Weerbaarheid. Met dit project worden studenten ondersteund in zowel hun mentale als fysieke welzijn, een essentiële vaardigheid in het verpleegkundige vakgebied, maar eigenlijk voor alle mbo-studenten!

Trots op memorabele pitches
De verkiezing wordt georganiseerd door de Algemene Onderwijsbond (AOb) en de Beroepsvereniging opleiders MBO (BVMBO). De spanning werd de afgelopen weken goed opgebouwd. In eerste instantie deden 60 teams van vele roc’s mee aan de verkiezing, waarvan vier Albeda-teams. Twee teams zaten vervolgen in de top 10 en beide teams zitten nu in de top3!

Team YOU
Team YOU

Team YOU liet tijdens de pitch via een rollenspel zien wat YOU voor studenten kan betekenen. De kracht van de studentcoaches (van de hbo-opleiding Social work) kwam hierbij erg goed naar voren.

Team Verpleegkunde maakte duidelijk hoe belangrijk weerbaarheidstrainingen zijn voor studenten en hoe succesvol het onderwijsprogramma is. Landelijk kampt 1 op de 3 jongeren namelijk met mentale problemen en in Rotterdam Zuid is dit de helft. De pitch werd symbolisch afgesloten met het doorslaan van een plankje, waarbij alle aanwezigen een luide ''GO" riepen, waarmee ze aangaven de mentale weerbaarheid van studenten te willen vergroten.

Albeda mag enorm trots zijn op de memorabele pitches van de beide teams!

Team Verpleegkunde
Team Verpleegkunde

Een onderwijsteam van Yuverta gaat met het project Digital Nomads als derde team naar de finale. Ook een mooi project waarbij elk jaar een grote groep studenten en docenten een maand lang op reis gaat. De reis wordt voorbereid en gefinancierd door de hele school. Vele studenten werken achter de schermen mee om de reis een succes te maken.

Ook rol voor Albeda mbo ambassadeur Mara tijdens Gala ‘Dit is mbo’
Op 13 mei zal het Orpheus Theater in Apeldoorn het decor vormen voor de spannende prijsuitreiking. Naast de bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze titel Onderwijsteam van het jaar, gebeuren er tijdens het fantastische ‘Dit is mbo gala’ meer dingen die de moeite waard zijn:

  • De Best of Excellence Award wordt uitgereikt krijgt aan dé Skills Heroes-student met de beste score.
  • De beste praktijkopleider en het Beste leerbedrijf worden bekend gemaakt.
  • De aanwezigen delen mee in de kolkende spanning tijdens de finale: welk studententeam (noord, midden of zuid) heeft HET gouden idee en mag zich een jaar lang het Ambassadeursteam van het jaar noemen? Albeda-student Mara Dingemans zal tijdens deze avond het gouden idee van Team Midden presenteren.

De presentatie is in vertrouwde handen bij Jan Versteegh. Joël Domingos zorgt voor muzikale pit in het programma.