mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Verkiezingsfestival
Verkiezingsfestival 2
Verkiezingsfestival 3
Verkiezingsfestival 4
Verkiezingsfestival 5

Succesvol verkiezingsfestival voor studenten Albeda

Morgen is het zover: de langverwachte Tweede Kamer verkiezingen van 2023. Voor degenen die 18 jaar en ouder zijn, is het de perfecte gelegenheid om hun stem uit te brengen en zo een bijdrage te leveren aan de democratie. In samenwerking met ProDemos en de Nationale Jeugd Raad (NJR) organiseerde Albeda vandaag het verkiezingsfestival in de aanloop naar de verkiezingen met meerdere activiteiten voor studenten en medewerkers. Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bezocht het festival en ging met ruim 70 studenten in gesprek over belang van burgerschap en democratie.

Minister Dijkgraaf begon met de oproep om morgen zéker te gaan stemmen: “Iedere stem telt, we zijn exact gelijk bij het stemmen”. Een van de studenten gaf aan dat we trots mogen zijn dat we in Nederland verkiezingen hebben, er zijn zoveel landen waar dat niet kan. Minister Dijkgraaf sluit zich daarbij aan: “Je hebt het recht om te stemmen. Pak die morgen.” Na vragen over onderwerpen zoals de basisbeurs en de prestatiebeurs, rente en stagevergoeding werd er ook gesproken over het algemene beeld van het mbo. “De economie werkt in ons voordeel: er is veel werk. Je mag trots zijn dat je op het mbo studeert”, aldus minister Dijkgraaf.

Jouw stem doet ertoe!
De gebruikelijke collegezaal aan de Rosestraat werd omgetoverd tot dé verkiezings-hotspot waar ruim 500 studenten de kans kregen om deel te nemen aan interessante workshops met politici, waarbij ze de gelegenheid hadden om in gesprek te gaan en meer te leren over de politieke standpunten.  “Als Albeda hechten we veel waarde aan burgerschap, participatie en democratische betrokkenheid. Door te stemmen, draagt je bij aan de vormgeving van de samenleving en het land waarin we leven. Het verkiezingsfestival dient als een inspirerende voorbereiding op de verkiezingsdag”, aldus Simone Fredriksz, lid cvb Albeda.

Feest van de democratie
Of je nu student was of een medewerker van Albeda, iedereen was welkom op het verkiezingsfestival. De collegezaal bruiste van energie, debatten en politieke discussies. Het festival bood niet alleen een informatieve ervaring, maar ook een feestelijke sfeer ter ere van het belangrijke democratische proces. Albeda benadrukte het belang van betrokkenheid bij de verkiezingen en moedigde iedereen aan om te profiteren van deze gelegenheid om geïnformeerd te worden voordat ze hun stem uitbrachten.