mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Sfeer impressie

Succesvol 'Ik Kies'-voorlichtingsevent voor alle studenten van Albeda Startcollege.

Op dinsdagmiddag 16 januari werd de kantine van de Haastrechtstraat omgetoverd tot het decor van het 'Ik Kies'-voorlichtingsevent. Deze unieke gelegenheid bood honderden studenten van niveau 1 een uitgebreide blik op de vervolgopleidingen op niveau 2, met als doel hen te voorzien van persoonlijke en gedetailleerde informatie om een weloverwogen studiekeuze te maken.

Het evenement, georganiseerd door Albeda Startcollege, richtte zich op het bevorderen van studiesucces en -plezier door studenten te begeleiden bij het maken van bewuste opleidingskeuzes. Tanja Merchan, directeur van Albeda Startcollege, opende het event met een warm welkom, gevolgd door inspirerende gesprekken met oud-studenten over hun eigen studiekeuzeprocessen en succesvolle vervolgopleidingen.

Ron Kooren, voorzitter van het college van bestuur, benadrukte het belang van blijven studeren en moedigde de studenten aan om uitgebreid informatie te vergaren voor het maken van de juiste keuzes. De middag vervolgde met informatieve sessies over niveau 2-opleidingen, verzorgd door onder andere Albeda College Economie & Ondernemen, Albeda Horecacollege, Albeda Sportcollege, Albeda Zorgcollege, Albeda Beauty & Fashioncollege, Albeda Facilitair & Veiligheidscollege en Albeda Travel & Leisure College.

Techniek College Rotterdam en het Studie info punt waren eveneens vertegenwoordigd en boden uitgebreide informatie over diverse studierichtingen. Studentcoaches, Albeda You en de centrale studentenraad stonden paraat om studenten te informeren over de ondersteuning die zij kunnen krijgen tijdens hun studietraject.

De sfeer in de kantine was levendig en gevuld met nieuwsgierigheid terwijl studenten zich lieten informeren bij de verschillende stands. Martaza, een enthousiaste student van de opleiding Assistent mobiliteit/fiets- en autotechniek, deelde zijn ervaring: "Ik heb inspiratie opgedaan voor een opleiding op niveau 2 volgend jaar en het gratis eten en drinken maakten het extra leuk."

Saado, internationale schakelklas, prees de organisatie: "Ik zag mijn oude vrienden weer en alles was goed georganiseerd." Het evenement werd afgesloten met een bijzonder aandenken: elke student ontving een bidon met een papieren uitnodiging om zich aan te melden bij het Studie info punt voor proefstuderen of meelopen.

Dit 'message in a bottle'-moment bleek symbolisch voor de talloze mogelijkheden en kansen die de studenten te wachten staan. Het 'Ik Kies'-voorlichtingsevent heeft niet alleen de nieuwsgierigheid van studenten aangewakkerd, maar ook concrete stappen gezet richting een succesvolle toekomst. De studenten vertrokken naar huis vol inspiratie en informatie, klaar om hun eigen pad naar studiesucces te bewandelen.