mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

De studenten in Malaga

Studenten organiseerden gave congresfair in Malaga

Het International Sustainable Development Goals (SDG) Congresfair in Malaga is door acht studenten van de opleiding International event and marketing studies bezocht. Onze studenten organiseerden samen met ruim 30  studenten uit Finland, United Kingdom en Spanje het internationale congresfair.

De reis bestond uit een combinatie van een minicongres van vier dagen en de vijfde dag was er dan het zelf georganiseerde congres, speciaal voor studenten en docenten van de hostschool in Malaga.

Het doel van het programma van de eerste vier dagen was bewustwording, inspiratie en kennis delen:

  • Studenten kregen per duo één goal toegewezen waarmee ze aan de gang gingen. Uiteindelijk presenteerden zij hun ideeën van duurzame en circulaire oplossingen van dit ‘goal’ voor de evenementbranche, bijvoorbeeld door een opgenomen video of een live presentatie.
    De goals hadden betrekking op Goal 9: Industry, Innovation and Infrastructure, Goal 11: Sustainable Cities and Communities, Goal 12: Responsible Consumption and Production en Goal 14: Life Below Water.
  • Elkaar in het persoonlijke leven inspireren om de bewustwording voor de SDG te verhogen
  • Gesprekken met elkaar voeren over best practices; welke zijn er (in je eigen land) en welke zijn de moeite waard om met elkaar te delen.

Voor de invulling van de Congresfair kregen de studenten de opdracht om een informatief, interactief onderdeel te bedenken. Daarvoor moesten ook aal benodigdheden in de zin van locatie, techniek en materiaal onder elkaar worden gezet. De Albeda-studenten maakten indruk met hun presentatievaardigheden en het bruisende interactieve programma.

Netwerken en socializen
De overige dagen van de reis naar Malaga werd ingevuld met een cultureel programma met onderzoeken rondom de evenementen en processies van Semana Santa; de heilige week rondom Pasen die uitbundig vorm wordt gevierd door de Spanjaardagen met allerlei tradities. Het meest geslaagde onderdeel van de reis was het netwerken én socializen met studenten uit de andere Europese landen (en reken maar dat dat gelukt is).

Green Gala in Vipz
In ons eigen restaurant Albeda Vipz op de Rosestraat in Rotterdam organiseert dezelfde opleiding International event and marketing studies een Green Gala voor al haar alumni op donderdagavond 6 juni 2024; een bijzondere avond vol herinneringen, inspiratie en verbinding. De rode draad in het programma zijn… de SDG’s.

Onze studenten worden op deze avond geïnspireerd door alle verhalen en de overdracht van kennis door verschillende bedrijven.

Naast veel aandacht voor duurzaamheid, bestaat de avond ook uit kunst, muziek, mode en natuurlijk de voortreffelijke gastvrijheid en culinaire hoogstandjes van de studenten die werkzaam zijn in VIPZ en uiteraard staat het eten in het teken van duurzaam voedsel bij de inkoop en bereiding. Met uw deelname steunt u de Dutch Down Support Foundation. Volg @GreengalaNL op Instagram voor alle informatie en reserveren van uw ticket.