mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Groepsfoto Skills Heroes

Skills heroes weer afgetrapt

Alle studenten en hun begeleidende docenten die meedoen aan de vakwedstrijden van Skills heroes 2023-2024 zijn bekend. Skills Heroes zijn wedstrijden voor mbo-studenten waarbij zij via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd zich voor de nationale finale kunnen selecteren. Daar strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! In een volle collegezaal ontvingen alle 70 Albeda-aanwezigen een baseball jack en polo met het logo van Albeda en van Skills heroes; klaar om zichtbaar aan hun wedstrijden mee te doen.

Bij de aftrap vertelde projectleider Peter Siemann wat de studenten te wachten staat en liet hij de after movie van de finale van afgelopen maart zien. Na Siemann nam Simone Fredriksz, lid college van bestuur, het woord over. Zij gaf de studenten drie tips mee: geloof in jezelf, sta op als je bent gevallen en help elkaar! Ze vertelde verder: “We zijn heel trots op je, dat je dit al bereikt hebt. Je bent het rolmodel van Albeda, maar ook richting elkaar, richting andere studenten en begeleiders".

De komende maanden vinden er verschillende kwalificaties plaats waaraan deze Albeda-studenten meedoen. De nationale finale wordt eind maart 2024 gehouden in de Branthallen in Den Bosch.