mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

foto ter illustratie

Samenwerking tussen Albeda en Sparta: een gouden randje voor Rotterdam

Albeda Travel & Leisure College en Stichting De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke organisatie van Sparta Rotterdam, werken samen om studenten flexibel en praktijkgericht onderwijs te bieden. Deze samenwerking, richt zich op het project Community Champions, waarbij jongeren van 15 tot 27 jaar deelnemen aan een zestien weken durend programma in het Sparta-stadion. Hier leren ze vaardigheden zoals communiceren, solliciteren, ondernemen en organiseren, terwijl ze betrokken zijn bij buurtactiviteiten en evenementen. 

Geweldige kans 
Michael Gerritsen, docent van Albeda ziet deze samenwerking als een perfecte match, gezien beide organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus nemen en dezelfde passie delen voor de stad Rotterdam en haar jongeren. “Het is een geweldige kans voor onze studenten om in een unieke omgeving te leren en werken,” zegt Gerritsen. “Dit bevordert ondernemend gedrag en samenwerking, en helpt studenten hun plek in de maatschappij te vinden.” 

Waardevolle combinatie van werken en leren 
Studenten van de opleiding Dienstverlening sport & recreatie, zoals Haitham en Kelton ervaren de combinatie van leren en werken in een voetbalstadion als zeer waardevol. Ze ontwikkelen niet alleen hun professionele vaardigheden, maar leren ook omgaan met verschillende mensen en situaties, wat hen voorbereidt op hun toekomstige carrières. “Ik vind Albeda een goede school, voel me er op mijn gemak en als ik vragen heb kan ik altijd bij iemand terecht,’’ zegt Haitham. 

Een prettige leeromgeving 
De samenwerking wordt verder ondersteund door de inzet van vrijwilligers en de gezamenlijke inspanningen van docenten en projectcoördinatoren. “We willen het allerbeste onderwijs voor deze jongeren realiseren,” benadrukt Manon van der Hilst expertdocent van Albeda Travel & Leisure College. “Door theorie en praktijk te combineren in een beroepscontext, creëren we een prettige leeromgeving waar iedereen graag wil zijn, blijft hangen en naar toe terugkeert.’’ licht van der Hilst toe.  

Gouden randje 
Dankzij deze samenwerking tussen Albeda en Sparta wordt niet alleen de leefbaarheid van Rotterdam verbeterd, maar krijgen jongeren ook de kans om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen en mooie herinneringen te maken. “Daarnaast wordt hun inzet beloond met een erkend MDT (Maatschappelijke Diensttijd)-certificaat,’’ vertelt Lisa van de Boer, projectcoördinator Stichting De Betrokken Spartaan. “Samenwerking leidt tot topprestaties, niet alleen in het leven van jongeren maar ook in de wijken en de samenleving. Samen geven we onze stad Rotterdam een gouden randje.”