mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Studenten bij de BIA

Open dag Food Innovation Academy

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari zijn de open dagen van Albeda. Tijdens de open dagen is ook de Bakery Innovation Academy (BIA) geopend. Heb jij interesse in een bakkersopleiding? Dan ben je van harte welkom bij de BIA in Vlaardingen. De BIA is onderdeel van de Food Innovation Academy. Uniek is dat de Food Innovation Academy (FIA) op zaterdag 27 januari geopend is voor iedereen die geïnteresseerd is in food. Kom jij ook een kijkje nemen in dit bijzondere gebouw waar opleiden en praktijk naast en door elkaar lopen. Aanmelden kan hier

Over de FIA 
De FIA is een regionaal samenwerkingsverband. Foodbedrijven bundelen de krachten met het mbo- en hbo-onderwijs om ervoor te zorgen dat er voldoende nieuwe foodmedewerkers worden opgeleid. Dat gebeurt door vernieuwend onderwijs te bieden, waarbij het bedrijfsleven de lead heeft. 

Lentiz, Albeda en Hogeschool Inholland 
Hoe we dat doen, laten we op 27 januari zien tijdens de Food Experience Day. Diverse foodbedrijven uit de regio presenteren zich. Bezoekers kunnen in gesprek gaan met directeuren, managers en medewerkers. We laten zien hoe leuk het is om in de foodsector te werken. Studenten en docenten van de onderwijsorganisaties Lentiz, Albeda en Hogeschool Inholland zijn aanwezig en laten in de praktijkruimtes zien hoe het ‘nieuwe’ onderwijs vorm krijgt.  

Bakery Innovation Academy 
In de BIA ontmoet je studenten en docenten van Albeda Horecacollege en zij vertellen je alles over de opleidingen van Brood & Banket. Je kunt een kijkje nemen in de bakkerij, kantine, lokalen en natuurlijk heerlijke lekkernijen proeven. De BIA is op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari geopend. 

Doe de geurtest 
Essensor neemt ons mee in de wereld van sensorisch onderzoek. En SOCOCO biedt ons letterlijk een kijkje in de keuken van ‘koffie met een sociaal verhaal’. 

Bezoek de infomarkt in de Try & Tasteruimte en bekijk de rest van het pand. Er is overal wat te zien. 

Adres: 
Food Innovation Academy 
1e Industrieweg 1 
3133 EG Vlaardingen