mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

De lopers van Albeda

NN Marathon Rotterdam en Albeda, een winnende combinatie

Op zondag 14 april was de 43ste  editie van de NN Marathon Rotterdam, 70 collega`s hebben de kwart marathon gelopen en 30 collega`s de hele marathon! Al jaren ondersteunt Albeda de NN Marathon Rotterdam door studenten in te zetten op diverse posten. Ruim 100 studenten van de opleidingen zorg, veiligheid en dienstverlening hebben geholpen bij de dopingcontrole, waterposten, beveiligen van de route en diverse verkeerspunten. Zo doen zij unieke werkervaring op en zijn zij onderdeel van een groots internationaal evenement. 

Voorafgaand aan de marathon op vrijdag 12 april waren alle lopers uitgenodigd bij Albeda-restaurant Vipz voor een pastaparty. Hier zijn de startnummers uitgereikt en ontvingen alle lopers een Albedashirt. De koks van horeca-opleidingen hebben voor de koolhydraten gezorgd door een heerlijk pastabuffet te serveren. Simone Fredriksz, lid college van bestuur, sprak de lopers toe en wenste hen een sportieve en succesvolle dag.  

foto ter illustratie

Loopclinics 
De collega`s van de sportopleidingen hebben voorafgaand aan de marathon drie loopclinics verzorgd waarbij aandacht was voor looptechniek en stabiliteit en krachtoefeningen. Een mooie voorbereiding door onze sportieve en professionele collega`s.  

foto ter illustratie

Speciale editie 
Dit jaar was het een speciale editie van de marathon. Het was de laatste marathon van burgemeester Aboutaleb en van Lee Towers. Bijna 17.000 lopers hebben onder luid gejuich van de vele toeschouwers de prachtige route door Rotterdam gelopen. Abdi Nageeye is voor de tweede keer winnaar van de NN Marathon Rotterdam en nu met een nieuw Nederlands Record 02.04.46.  

Albeda vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten onderdeel zijn van dit prachtige evenement dat staat voor verbinding, duurzaamheid en sportiviteit.