mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Opening NK

NK’s voor mbo’s groot succes

Afgelopen week stond in het teken van heel veel sporten tijdens de week van de schoolsport. Op diverse plekken in het land werkten gedurende de week duizenden mbo-studenten zich in het zweet tijdens hun favoriete sport. Ook veel Albeda-studenten hebben deelgenomen en daar zijn we uiteraard heel trots op. 

Dinsdag 28 mei, multi-event op het Topsportcentrum
Albeda was op dinsdag aan de beurt om het multi-event te organiseren met de sporten tafeltennis, volleybal, veldhockey, turnen en dans. Uit het hele land waren deelnemers afgereisd naar ons mooie Topsportcentrum. 


Het volleyball-team van Albeda Sportcollege

Om half tien werd de dag centraal geopend door Amanda van Woerden, directeur van het cluster Lifestyle, sport & entertainment, waarbij Kees-Jan Oppe, docent en topsportcoördinator in het zonnetje werd gezet voor zijn jarenlange betrokkenheid bij de NK’s. Na de opening vertrokken alle deelnemers naar hun zaal of het veld waar ze met veel talent en toewijding aan het event begonnen. 

De organisatie in eigen huis was in één woord geweldig. Bij de dansers zat de sfeer er vanaf de eerste minuut goed in. Alle studenten Dansinstructeur deden mee en docenten Jockey Latukolan en Joey van der Slot van Albeda Danscollege hebben veel tijd gestoken in een perfecte organisatie. We waren zeer verheugd dat er bij de danswedstrijden meer mbo’s meededen dan in voorgaande jaren. Alle dansers werden muzikaal begeleid door DJ R!chardson; een danser die zijn weg achter de draaitafel heeft gevonden. Als danser was hij gespecialiseerd in Freestyle. De vakkundige jury bestond uit Danny Boom, specialist op het vlak van Modernjazz, Nina Dumoulin, allround urban danser, docent en choreograaf met een specialisatie in Waacking en Miquel Kapel, specialist op het gebied van Hiphop, Freestyle en Breakdance. 


De juryleden waren zeer onder de indruk van het niveau en positief verrast door de eigen gemaakte stukken van de studenten! 

Studenten van Albeda Sportcollege, opleiding sport- en bewegingscoördinator, niveau 4, hebben de organisatie op zich genomen van het tafeltennis, volleybal, veldhockey en turnen. Het organiseren van grote evenementen is een kerntaak binnen de opleiding en voor een aantal studenten was dit een examenopdracht. Ze hebben hun taak zeer serieus genomen en alle deelnemers een fantastische dag bezorgd. 

Veel medaillewinnaars 
Maandag werden er al meteen prijzen gepakt in Den Bosch bij powerliften en padel.  
Dean Wijnand haalde knap het maximale puntenaantal binnen bij 3 ijzersterke onderdelen en is daarmee Nederlands kampioen powerlifting 2024. 

Dinsdag werden de basketballers van Albeda voor de derde keer op rij Nederlands kampioen in Heerenveen. Het tweede team basketballers greep net naast de prijzen, maar de inzet en het doorzettingsvermogen van beide teams was bewonderenswaardig. 

Ook onze survivalrunners hebben indrukwekkende prestaties geleverd. Iedereen is met bandje over de finish gekomen (betekent: alle hindernissen behaald). Het dameskoppel Kim en Cristina heeft een welverdiende tweede plaats behaald in hun categorie. Combi hindernissen en veel waterpassages hebben ze overwonnen!

Tijdens het multi-event in Rotterdam werden ook de nodige medailles behaald. Zo was er o.a. goud bij dans voor de allstyle battle en meerdere medailles bij de solo’s, de duo’s en de teams. 

Woensdag grepen onze korfballers in Den Haag net naast het goud. En op een mindere dag qua weer konden de beachvolleyballers genieten van de indoor beachvolleybalvelden op de Sportcampus, die normaal gesproken alleen bestemd zijn voor de Nederlandse topteams. 

Donderdag gingen onze speedsoccer deelnemers en 3 zwemmers op pad naar Arnhem. Bij het zwemmen net als vorig jaar weer veel prijzen. Onze deelnemers waren Leyla Oversluizen, Bjorn de Klerk en Tibbe Veldboer. Leyla nam deel aan alle afstanden. Hierbij is zij 1e geworden op de 50 school, 100 school, 100 wissel, 100 vrij en 50 vrij. Zij is 2e geworden op de 100 vlinder en 50 vlinder. En zij is 3e geworden op de 50 en 100 rug. Bjorn zwom de 50 school, 100 vrij en 50 vrij. Hierbij wist hij een aantal pr’s te zwemmen. Tibbe zwom de 50 en 100 vlinder en 50 school. Het was dus een geslaagde dag voor de Albeda zwemmers! 

Vrijdag hebben de 3x3 basketballers van Albeda goud en brons gewonnen in Arnhem.